Du är här

2017-09-21

Leif GW Perssons aktiesuccé

wysiwyg_image

Kriminologprofilen Leif GW Perssons nya investering kunde knappast ha fått en bättre start.
Hans innehav ökade snabbt med mångmiljonbelopp.
– En hygglig affär, säger GW.

Leif ”GW” Perssons storsatsning i Senzagen har blivit omtalad.

Hittills är den, minst sagt, värd sin vikt i guld.

Allergitestbolagets aktie har rusat på första handelsdagen – och gjort tv-stjärnan än mer förmögen.

MISSA INTE: Leif GW Perssons storsatsning

Uppmärksammade kriminologen Leif ”GW” Persson, känd från både författar- och tv-världen, skaffade sig nyligen en betydande post i Senzagen. Investeringen var värd uppemot 90 miljoner kronor efter att ”GW” köpt på sig cirka över 7,5 procent av de nyemitterade aktierna.

På torsdagen var det så dags för allergitestbolaget att handelsdebutera på First North-listan. Och tiden som börsbolag öppnades på ett utomordentligt sätt. Vid 11.30-tiden var aktien upp nästan 93 procent, och hade stigit från teckningskursen på 19,40 kronor till 37,50 kronor. ”GW:s” innehav i bolaget ökade med över 6 miljoner kronor i värde.

– Ja, du ser. Det gick ju bra med den här introduktionen. Jag har mina aktier kvar och räknar väl med en hundring till jul. Det är väl en hygglig affär på en dag, säger Leif ”GW” Persson till Dagens Industri.

LÄS OCKSÅ: Här är Leif GW Perssons favoritaktier

”Skillnad att komma in på börsen och nå ut på marknaden”

Leif ”GW” är tydlig med att han tror mycket på Senzagen. Men han är också väl medveten om riskerna med att investera i bolaget.

– Jag läser en del om sådana här bolag, och systerbolaget har ju gått väldigt bra. De tjänar gräsligt med pengar, och jag utesluter inte att Senzagen kan göra det också, säger han och fortsätter:

– Men jag utesluter heller inte motsatsen – att det aldrig blir något. Det är skillnad att komma in på börsen och att nå ut på marknaden, men hittills är jag nöjd.

SE ÄVEN: Nytt nummer av Aktiespararen!

I nuläget planerar Leif ”GW” Persson inte att köpa fler aktier i Senzagen. I stället är han fokuserad på att göra en affär som är större än denna inom sex månader.

Mer om den vill ”GW” dock inte berätta om för Dagens Industri.  Innehavet i Senzagen hoppas han kunna få se stiga ytterligare i värde.

– Anta att de får igenom sin provmetod. Då kommer den här aktien att vara en once in a lifetime-investering. Vi får väl se. Det är inte hela världen. Det är bara pengar vi pratar om, och det finns ju väsentligare värden här i livet, säger Leif ”GW” Persson till Dagens Industri.

YTTERLIGARE LÄSNING: Aktiespararens analytiker om centralbankens agerande: ”Min tolkning är tydlig”

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.