Aktiespararna

Leif GW Perssons storsatsning

Av David Flatbacke-Karlsson
18 september 20173 min lästid
Foto: Thron Ullberg/Bonniers förlag.

Kriminologprofilen Leif GW Persson fortsätter att jaga vinnare på börsen.
Här är hans senaste investering.

Leif ”GW” Persson är inte bara känd som författare, som professor och från tv-program.

Han är även ytterst intresserad av aktier – och tvekar inte att investera.

Nu hoppas kriminologen ha hittat nästa börssuccé.

Leif ”GW” Persson klingar välbekant i många svenskars öron. Kriminologen är en hyllad professor, författare och tv-stjärna. Han har inte minst uppmärksammats för sina framträdanden i SVT-satsningen ”Veckans brott” på sistone.

Men Leif "GW" Persson är också fokuserad på att lyckas på börsen. Han har en stor aktieportfölj – som nu fylls på med ett intressant tillskott. Dagens Industri skriver att ”GW” har valt att gå in i allergitestbolaget Senzagen.

Bolaget, som har utvecklat en ny typ av alternativ till den traditionella testningen av kemiska substanser som görs på mänskliga celler i provrör i stället för på djur, är planerat att göra handelsdebut på First North-listan den 21 september, uppger DI.

– Att man inte behöver försöksdjur med den här metoden är väldigt tilltalande, säger Leif ”GW” Persson till Expressen.

Ingen liten investering

”GW” har, enligt Expressen, införskaffat sig 7,5 procent av de nyemitterade aktierna. Han får en viktig ägarposition i Senzagen – som sålde aktier för totalt 90 miljoner kronor. Det är, med andra ord, ingen liten stek som kriminologprofilen har valt att skaffa sig.

72-åringen har prickat helt rätt i sina investeringar ett par gånger tidigare. Satsningarna i Terranet och Active Biotech går att räkna som lyckade. Han håller sig väl informerad och är inte avogt inställd till att besöka aktuella bolag innan aktieköp kan bli av.

– Räkna kan jag. Sedan gäller att vara kunnig och påläst och se vad som är en bra affärsidé, säger han till Expressen.

Värt att notera är att Leif ”GW” Persson valde att tacka nej till att investera i Fingerprint Cards.

– Det gick ju som ett spjut men jag tackade nej med tanke på att jag gör "Veckans brott" i SVT. Företagets verksamhet låg så pass nära min egen att min objektivitet kunde ha ifrågasatts.

”Kan gå åt helvete, men jag har svårt att se det”

Om investeringen i Senzagen blir av god ekonomisk karaktär återstår att se. Leif GW Persson är dock tydlig med att han tror mycket på bolaget.

– Jag har redan betalat dem en klump. Visst det kan gå åt helvete, men jag har svårt att se det, säger han.


Dela med dig