Aktiespararna

Letens hälsning till oroliga sparare: ”Sitt lugnt – ska göra rätt saker”

Av David Flatbacke-Karlsson
16 februari 20182 min lästid

Rätt man för jobbet? Kan Ronnie Leten ta Ericsson in i en ny glansperiod? Foto: David Flatbacke-Karlsson.

Ronnie Leten har höga förhoppningar hängandes på sina axlar.
Näringslivstungviktaren tillträder inom kort som ny ordförande för pressade småspararfavoriten Ericsson.
– Det handlar om att skapa ett driv att prestera, säger han till Aktiespararen.

Tidigare i veckan fick Aktiespararnas lokalavdelning Östermalm/Djurgården celebert besök.

Förre Atlas Copco-vd:n Ronnie Leten gav sin syn på hur affärsklimatet förändrats runt om i världen – och passade även på att bland annat berätta om hur han vill sätta sin prägel på Ericsson.

Ronnie Leten har hyllats stort för sin mångåriga vd-gärning i Atlas Copco. Den karismatiske belgaren är känd för att skapa stora aktieägarvärden.

I vår lämnar han sin ordförandepost i Electrolux och tillträder, om inget oförutsett händer, som ny ordförande i Ericsson.

”Ska vara glada men inte nöjda”

Telekomjätten har ingen rolig tid i färskt minne. Affärsidén har ifrågasatts, nedskrivningar har tagits på löpande band och rapportbesvikelser har blivit en tråkig vardag.

Folkaktien är ned nära 50 procent de tre senaste åren. Ronnie Leten är dock övertygad om att det går att vända den stora, komplexa skutan rätt.

– Jag tror att det allra viktigaste är att sätta en bra grundstruktur. En sådan byggs genom innovativa produkter och människor i bolaget som är glada men inte nöjda. Det handlar om att skapa ett driv att prestera, säger han.

Vad vill du säga till luttrade sparare?

– Sitt lugnt och behåll kylan. Vi ska arbeta på ett klokt sätt och göra rätt saker. Om vi gör det, så är jag övertygad om att aktiekursen kommer att följa med, säger Ronnie Leten.

Vill du också få möjligheten att träffa börsprofiler som Ronnie Leten och lära dig mer om sparande i aktier och fonder genom att gå på intressanta och givande möten hos lokalavdelningar runt om i landet? Bli medlem i Aktiespararna redan i dag!



Dela med dig