Aktiespararna

Favoritaktierna just nu - spår ökning på över 100 %

Av Jessika Bouveng
22 november 20222 min lästid
Swedbank listar varannan sina favoriter inom olika sektorer på bankens löpsedel Aktiellt. Denna veckan kan vi se att banken tror på en uppsida på över 100% hos småspararfavoriten Embracer och likaså hos telekomoperatören Millicom.

Swedbank skriver att det för närvarande råder en stor osäkerhet om den ekonomiska utvecklingen, då omvärldsfaktorerna är många och utfallsutrymmet stort. Detta innebär också att marknaden nu är känslig och att sannolikheten för stora svängningar på börsen också är förhöjd. Vid val av bankens sektorfavoriter har aktier valts inom respektive sektor som anses ha bäst förutsättningar att på absolut eller relativt basis utvecklas väl i denna typ av marknadsmiljö.

Bland de bolag som banken ser högst uppsida hos finner vi småspararfavoriten Embracer. Där ser banken en uppsida på hela 124%. Banken ser en väldiversifierad spelkoncern med en stabil intäktstillväxt och solid utvecklingsportfölj. I förra veckan rasade spelbolaget på börsen efter att ha levererat en rejäl rapportbesvikelse. Flera utav analyshusen har satt lägre riktkurser sen rapportraset.

Bland telekom/IT bolagen toppar Millicom med en uppsida på höga 125% där banken ser stor omvärderingspotennial hos telekomoperatören. Till bolagets fördel ser Swedbank bland annat att de har starka marknadsandelar i Latinamerika. Banken tror även på ledande telekommunikationsleverantören i Norden, Telia, där man satt en uppsida på 45,5%.

Bland verkstadsbolagen toppar Assa Abloy med en uppsida närmare 50%. Tätt efter följer Securitas och Sandvik där man hos bevakningsföretaget ser en uppsida på 27,9% och hos industrikoncernen 20%. 

Bland bank- och finanssektorn ser man störst potential hos Nordea där uppsidan är satt på 21,4%. 

Swedbank har denna vecka valt att inte ta in eller plocka ut några bolag bland sektorfavoriterna.


Dela med dig