Aktiespararna

Lista: Tio undervärderade aktier som klarar inflationen

Av Redaktionen
20 oktober 20221 min lästid
Det rådande läget i Europa har gjort att investerare satt sig i beredskapsläge. Morningstar har listat tio undervärderade europeiska aktier som kan hantera den höga inflationen.

I europeiska länder uppgår inflationstakten på årsbasis till tunt 10%. Utöver det så väntas vintern bjuda på ännu fler prisökningar. Därför prioriterar investerar att inflationsskydda sina portföljer, det skriver Morningstar i en marknadskommentar.

Vilka aktier ska man då vända sig till? Analytiker på Morningstar har listat tio undervärderade aktier i Europa som har kapaciteten att stå emot prisökningarna och försvara sina marginaler.

Bryggerijätten Anheuser-Busch InBev toppar listan som baserat på Morningstars “fair value” på aktien nu handlas till en rabatt på lite mer än 40%. Analysföretagets uppskattning kan liknas med en riktkurs. På plats nummer två finner vi schweiziska Barry Callebaut som för närvarande handlas för 25% under analysföretagets riktkurs.

Lite längre ner finner vi två franska energijättar - Engie och Total Energies. Engie handlas till en rabatt på 40% och Total Energies handlas till en rabatt på 20% om man jämför med analysföretagets rimliga värde på aktierna.

Nedan följer hela listan på Morningstars undervärderade europeiska aktier:


Aktietips

Dela med dig