Aktiespararna

Ljusning i fönsterbolaget: ”En vinnare att behålla”

Av Redaktionen
9 oktober 20202 min lästid

Fönstertillverkaren Inwido är ett av bolagen på Stockholmsbörsen som genomfört en så kallad omvänd vinstvarning i det tredje kvartalet.

Den positiva avvikelsen kommer i spåren av en starkare konsumentförsäljning. Därtill har fönsterkoncernen hållit kostnaderna i schack.

- Mönstret känns igen från andra bolag. Byggsektorn är het och konsumenterna är investeringsbenägna. Inwido har gynnats av det positiva marknadsklimatet, säger Aktiespararnas analysansvarig Christoffer Ahnemark

Tyngts av tragedier

Analytikern har följt Inwido i flera år. För ett år sedan publicerades tankarna i analysen ”Ett hemsökt bolag för fyndjägaren (https://old.aktiespararna.se/nyheter/ett-hemsokt-bolag-fyndjagaren)”, där Inwido-aktien köpstämplades till kurs 68 kronor.

- Bolaget har länge tyngts av tragedier, men var på rätt spår redan för ett år sedan. Att köpa fina rörelser till ett lågt pris är en attraktiv ekvation, säger Ahnemark

Ahnemark framhåller att coronakrisen till en början kom emellan den riktiga skördetiden, men nu visar Inwido att vändningen är ett faktum.

Det operationella ebita-resultatet väntas landa i intervallet mellan 245–250 miljoner kronor i det tredje kvartalet. Det kan jämföras med 203 miljoner samma kvartal i fjol.

- Jag gillar Inwido. Aktien är fundamentalt billig, ledningen är motiverad och framtiden ser ljus ut. Att kunna köpa växande bolag till ett p/e-tal runt 10 gånger är attraktivt. Det är en vinnare att behålla, avslutar Christoffer Ahnemark

Dela med dig