Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-03-09

Löwengrips fem favoritbolag: ”Bra investeringar”

wysiwyg_image

Isabella Löwengrip blev nyligen utsedd till Näringslivets mäktigaste kvinna.
Nu avslöjar hon sina nya aktiefavoriter för Dagens Industri.

Succéentreprenören Isabella Löwengrip har sålt sina aktier i H&M.

I stället har hon lagt sina pengar i flera andra bolag.

MISSA INTE: Supertalangens spartips: ”Börja så tidigt som möjligt”

Tidigare i veckan blev Isabella Löwengrip, som gjorde sig ett namn som bloggare under artistnamnet ”Blondinbella” redan i väldigt unga år, utsedd till Näringslivets mäktigaste kvinna.

Hon fick, tillsammans med Tredje AP-fondens vd Kerstin Hessius, utmärkelsen av Veckans Affärer.

Isabella Löwengrip är inte minst känd för sin stora entreprenörsådra och har byggt upp bolagsgruppen LCC ihop med ekonomiprofilen Pingis Hadenius. Men 28-åringen har även ett ordentligt aktieintresse. Hennes privata aktieportfölj har nu ett värde på över 10 miljoner kronor.

– Aktiehandeln är min pensionsförsäkring, jag har inget annat pensionssparande. I början var min strategi att göra som Warren Buffett: bara handla på marknader som jag förstår. Jag har därför köpt på mig en hel del H&M-aktier genom åren för att till slut vara jätteexponerad, säger hon till Dagens Industri.

LÄS MER: Så ska profilerna lyfta kvinnligt sparande: ”Aldrig försent att börja”

De har ersatt klädjätten

I höstas bestämde sig Isabella Löwengrip för att göra sig av med sitt innehav i den pressade småspararfavoriten.

– Visserligen utökade jag innehavet under försommaren, men totalt sett blev H&M en väldigt bra affär.

I stället har hon fattat tycke för fem andra aktier. Investor, Millicom, Swedish Match, Trelleborg och Essity har alla fått en plats i Isabella Löwengrips portfölj.

– Lite tråkigare bolag, men jag tror det är bra, långsiktiga investeringar. Med tiden kommer de här bara att öka, öka, öka, är förklaringen till köpen.

Samtidigt har Isabella Löwengrip satsat på ett betydligt mer osäkert kort.

– Man måste ha något på kul också. Jag har valt Cinnober för att jag tror på tekniken. De bygger bland annat system som underlättar börshandel och på sikt ökar transparensen inom pensionsindustrin.

SE ÄVEN: Löwengrips nya mål – Stockholmsbörsen

Industrin som inte går hem

Isabella Löwengrip, som numera har som strategi att gå in rejält i stora, stabila bolag, är inte särskilt förtjust i aktier av fordonskaraktär.

– För att jag inte tror att folk kommer att köra bil på samma sätt som i dag. Däremot är jag intresserad av att gå in i elproduktionsbolag. Vad kommer att hända med elpriset när alla kör elbil? Jag är över lag intresserad av företag med konsumentprodukter, säger entreprenören till Dagens Industri.

Isabella Löwengrips bolagsbygge, där bland annat skönhets- och huvudvårsföretaget LCC (Löwengrip Care & Color) och skomärket Flattered ingår, väntas omsätta över 100 miljoner kronor 2018.

YTTERLIGARE LÄSNING: Krönika: Stärk kvinnligt ägande

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.