Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-06-18

Lundin Petroleum tar plats i Avkastningsportföljen

wysiwyg_image

I och med att budet på Oriflame ser ut att gå igenom efter midsommar görs idag en förändring i Avkastningsportföljen, som är en av tre aktieportföljer som presenteras i varje nummer av tidningen Aktiespararen. Oriflame byts ut till förmån för Lundin Petroleum.

– Glädjande nog har grundarfamiljen af Jochnick lagt ett bra bud på utestående aktier i Oriflame, säger Dag Rolander, analytiker för Aktiespararen, och den som managerar portföljerna.

Oriflame skulle dela ut 4,18 kronor per kvartal, vilket motsvarar en direktavkastning på över 7 procent. Även i ersättaren Lundin Petroleum är utdelningen uppdelad per kvartal, och av utdelningen för 2018 återstår 10 kronor (3,35 kronor per kvartal) med en första peng i början på juli.

– Bolaget är fokuserat på norska havsbottnar. Lyckokastet Sverdrup går i produktion i höst och kompletterar oljefältet Grieg. Därmed mer än fördubblas oljeproduktionen kommande år. Kassaflödena används delvis till provborrningar eller prospektering, som är Lundin Petroleums paradgren, säger Dag Rolander.

– Skördetid stundar och aktiens nuvarande direktavkastning på 5 procent kan förväntas bli högre nästa år. Oljeprisets svängningar är en risk och möjlighet. Aktuellt pris på drygt 60 dollar är inte särskilt högt. Det finns kurspotential i aktien.      

Du kan investera i Aktiespararens portföljer hos Aktieinvest.

Författare Redaktionen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.