Aktiespararna

Mäklarpanelen: Svenskarna tillbaka till Spanien

Av Finwire/Redaktionen
16 april 20241 min lästid
Efterfrågan från svenskar på den spanska bostadsmarknaden ökar tydligt.
Svenskarna återvänder till het bostadsmarknad i Spanien, visar den senaste Mäklarpanelen från Fastighetsbyrån i Spanien.

Efterfrågan från svenskar på den spanska bostadsmarknaden ökar tydligt. Marknaden som helhet präglas av lågt utbud, stark efterfrågan och stigande priser, kommenterar Martin Posch, affärsområdeschef för Fastighetsbyrån utland.

I mäklarpanelen har 34 av företagets mäklare på Costa del Sol, Costa Blanca, Mallorca, Gran Canaria och Barcelona svarat på frågor om läget på bostadsmarknaden just nu.

På frågan ”Hur stark är efterfrågan från svenska köpare på din marknad just nu?” blev snittet 3,53 på en skala mellan 1 (mycket svag) till 6 (mycket stark). Det kan jämföras med 3,14 i januari och 2,65 i oktober 2023. Efterfrågan har alltså ökat relativt tydligt.

När det kommer till prisutvecklingen under resten av året bedömer 65 procent av mäklarna att priserna kommer att stiga. Det kan jämföras med 42 procent i januari och 31 procent i oktober 2023.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Marknadsnyheter

Dela med dig