Aktiespararna

Målet om ett ekonomiskt stabilare liv förenar oss

Av Kima Edell
8 mars 20243 min lästid
Kima Edell jobbar på Aktiespararna och skriver bland annat krönikor varje fredag.
Under veckan har jag deltagit på ”Aktiedagarna” som är ett av våra största events på Aktiespararna. Över 50 företag - stora som små - deltog för att pitcha in sina bolag inför våra medlemmar. Det var allt ifrån vinbolag, industribolag och hälsokost med flera.

Det som slog mig var att det var trevligare än vad jag trodde om jag ska vara helt ärlig. Tänk dig att komma till en plats där du blir behandlad som en drottning. På morgonen ser du schemat över alla bolag och du får chansen att googla dom, samtidigt står kaffet uppdukat framför näsan på mig tillsammans med färska baguetter. Min mage pallar inte sånt bröd så jag fick avstå... Men jag såg hur alla andra njöt av rucolan som hängde och dinglade utanför munnen när dom ivrigt ville få i sig sin macka innan första sändningen i salen. Helt förståeligt.

Sen var det dags att sätta fast mikrofonen på talarna, som oftast var vd:n för bolaget. Det fick bli en av mina uppgifter.

Lite lagom nervösa och förväntansfulla gick dom upp på scenen. Vi filmade eventet och sände live också, vilket är bra för alla som inte kunde ta sig till Stockholm och Birger Jarl hotell. Strålkastarna och kamerorna fick mig att stanna kvar lite extra på scenen för att låtsas vara stjärnan över en dag men den drömmen försvann snabbt när vinjetten sattes igång och teknikerna viftade hejvilt. Då var det bara att springa ner från scenen. Väl därute fann jag min plats, vid godisskålen.

Männen dominerade i antal bland besökarna, inte helt otippat men jag ser fler och fler kvinnor komma varje år. Tror att vi måste pynta rummen lite mer med blommor och ballonger, kanske lite glitter för att det ska vara lite mer tilltalande. Lite loungemusik i paus kanske. Man måste inte vara tråkig för att gilla aktier. Men tyvärr så är det lite för stelt på sådana sammanhang och det måste ändras. Men jag är här för att förändra och jag ska göra det.

I halvtid bjöds det på god lunch. Sen skulle jag ta kakor till kaffet men jäklar va snabbt dom gick åt. Jag hann inte, det var omöjligt! Chokladkakorna var helt klart populärast. Synd att kakorna inte var en skål med aktier för då hade jag haft en chans att lägga ordern men nu var dom gone! Jag såg hur besökarna hade kakor på borden men jag valde att stå upp som den mogna kvinnan jag är och inte ta ”godiset från barnen”

Jag fick även chansen att småsnacka med erfarna aktieägare och fick ett väldigt fint bemötande. Dom gillar att snacka minsann men det gör jag också. Jag kan stolt säga att jag har lagt till två nya vänner; +65 +78 på Facebook och Instagram. Johan och Kjell, om ni läser denna krönika (vilket ni lovade) tack för att ni är så snälla och peppar mig och andra till aktieköp. Tack för alla råd som ger mig vägledning. Även om man har olika intressen så möts vi alla i rummet över en lunch och målet att leva ett ekonomiskt stabilare liv. Alla har faktiskt den chansen! Ta den! Det har jag gjort!

Trevlig helg

Kima

Krönikor

Dela med dig