Aktiespararna

Malmqvist: "Börsen kraschar inom ett år"

Av Redaktionen
21 oktober 20191 min lästid
”Det är extremt svårt att vara analytiker i dag.” säger Peter Malmqvist till Di idag. Han räknar inte med att situationen får ett gott slut.

Chefen för Analysguiden på Aktiespararna, Peter Malmqvist, ger sin syn på börsen just nu.

”Det är extremt svårt att vara analytiker i dag.” säger Peter Malmqvist till Di idag. Han räknar inte med att situationen får ett gott slut.

Till Dagens Industri säger han bland annat "hela systemet är utsträckt till ytterligheterna" och att ingenting längre rör sig kring mittenläget.

”Vi har minusränta, vi har handelskrig med Kina som är på väg att fullständigt sänka den globala ekonomin, och så har vi en svensk krona som aldrig har varit svagare relativt vad den borde vara – vinstfördelarna i svenska bolag jämfört med exempelvis tyska är enorma.” Det säger Malmqvist och fortsätter:

”Den tråkiga erfarenheten är att när det är så här utsträckt så är det så till det riktigt kollapsar, tyvärr. Då försöker sakerna i det kaoset hitta nya jämviktslägen, nya p/e-tal, nya räntenivåer, nya valutanivåer och så vidare."

Peter Malmqvist tycker däremot inte att man som sparare ska sälja aktier just nu då värderingarna inte är speciellt höga trots att vi är kring rekordnivåer på börsen. Det finns en risk att man tar hem vinsten lite för tidigt. " Det är det värsta – man säljer och så sticker börsen 20 procent.”

MarknadsnyheterBörsanalyser

Dela med dig