Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-06-04

Malmqvist fruktar skakiga börsmånader

wysiwyg_image

Bilden är ett skärmklipp från Di TV.

Ett stundande Brexit och en av världens mäktigaste män som hotar med tullar för glatta livet.  Aktiespararnas chefsanalytiker Peter Malmqvist är orolig för att så mycket ligger i Donald Trumps händer.

– Donald Trump verkar inte bry sig om vad andra tycker och tänker, en Tweet från honom kan höja börsen. Han styr det här till ett hundra procent och det är otäckt, säger han till Di.

Sell in may and stay away är den rätta strategin i nuläget menar Peter Malmqvist, samtidigt som han betonar att vändningen kan ligga väldigt nära. Ett uttalande från Trump kan leda till ett öppnade och en rejäl uppgång.

– Snacka om risk, det är en risk att hålla sig undan och det är en risk att investera. Exakt hur man ska agera kan jag inte säga men jag är klart skraj för det här.

Xi Jinping och Donald Trump ska träffas vid G20 mötet i Osaka i slutet av juni, konflikten mellan de två herrarna har ökat. Peter Malmqvist tror att positiva signaler från den konflikten skulle ge en positiv börsreaktion men det ser han som osannolikt i nuläget.

– Det var länge sedan jag var så här pessimistisk. Jag utesluter inte att Stockholmsbörsen kan falla 30 procent fram till nyår, berättar han för SvD.

Författare Jakob Palmgren

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.