Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-09-30

Månadens vinnaraktier: Bestående ökning

wysiwyg_image

När vi stänger böckerna för september kan vi konstatera att fastighetsaktier fortsätter att stiga.

Fjorton av de tjugo bolagen högst upp på listan är verksamma inom fastighetsbranschen och på topp tio är siffran sju.

Det har varit oroliga tider för fastigheter men på senare tid har de gått starkt på börsen. Denna sensommarmånad hittar vi inte mindre än 31 aktier med tvåsiffriga procentuella ökningar.

I toppen av listan hittar vi Fastighets AB Balder, det Göteborgsbaserade fastighetsbolaget med Erik Selin i spetsen. Bolaget grundades för 15 år sedan och har haft en fin börsresa. Detta år har det svängt desto mer, men med inte så branta dalar efter mars så har aktien klättrat. Månadens ökning tillskrivs knappa 28 procent och aktien handlas till omkring 450 kronor.

Andraplatsen lägger Fastpartner beslag på, fastighetsbolaget med fokus på Syd-och mellan Sverige. Deras fokus ligger på att äga, förvalta och utveckla kommersiella fastigheter. De har haft en god månad. För några veckor gjorde de klart med ett 15-årigt hyreskontrakt i Gävle med Heat Restauranger. Aktien handlas till omkring 83 kronor efter att ha stigit knappa 26 procent på 30 dagar.

Den sista pallplatsen är även dem verksamma inom fastigheter; Wihlborgs Fastigheter med sin bas i Malmö fokuserar på kommersiella fastigheter i Öresundsregionen. Idag skrevs det om deras försäljning av 21 fastigheter i Malmö Yttre för 1 430 miljoner kronor. Aktien kan du handla för cirka 176 kronor efter att den stigit med cirka 25,5 procent denna månad.

Andra vinnare under september:

Ahlström-Munksjö Oyj (+24,67%)

Klövern B (+21,93%)

Nyfosa (+21,66%)

Kungsleden (+19,55%)

Wallenstam B (+19,51%)

Medicover B (+18,48%)

Mycronic (+18,19%)

*Sammanställningen är enbart gjord bland bolag på Stockholmsbörsens Large Cap-lista och innehåller den högsta procentuella ökningen under september månad. 

Författare Jakob Palmgren

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.