Aktiespararna

Medivir firade 30 år på årsstämman

Av Redaktionen
29 juni 20182 min lästid

Princesstårta välkomnade deltagarna på Medivirstämman som fick vara med och fira företagets 30-årsjubileum.

Tillväxtbolaget Medivir har genomgått en omfattande omstrukturering av verksamheten. Arbetet att strukturera om involverade bland annat ”hjärntrusten av forskare i Sverige” och ett 70-tal externa, indiska kemister som utför analysjobb åt Medivir.

En ny typ av ledarskap har implementerats i Medivir med Christine Lind i förarsätet som vd och Anna Malm Bernsten i rollen som styrelsens ordförande.

Ett år efter att ha sålt dotterbolaget Bio Phausia och överfört cirka 870 miljoner kronor till aktieägarna tog Medivir i februari år in 155 miljoner kronor genom en riktad nyemission i syfte att påskynda utvecklingen av projektportföljen.

Aktiespararnas fråga på årsstämman gällde om Medivirs kassaflöde skulle räcka för den löpande verksamheten tills dess Medivir är självfinansierande på kapital? Det entydiga svaret på den frågan var ja. Med förändrade arbetsrutiner och satsning på partnerskap i olika projekt så ska det kunna gå, försäkrade vd.

Årsstämman valde sju ledamöter till den mycket kompetenta Medivirstyrelsen. Omvaldes gjorde ordföranden Anna Malm Bernsten som suttit 10 år i styrelsen, Anders R Hallberg, Bengt Julander, Helena Levander och Bengt Westermark.

Nyval skedde av forskaren Lennart Hansson som har bred erfarenhet inom Life Sience och Ulf Hacksell med 20 års internationell erfarenhet och ledande positioner inom läkemedels- och bioteknikföretag.

Anders Ekblom, som hade avböjt omval, avtackades efter många års förtjänstfulla insatser.

Författare och bolagsbevakare: Amelie Hjelmstedt

Dela med dig