Aktiespararna

Mips minskar omsättning och rörelseresultat

Av Finwire/Redaktionen
25 april 20242 min lästid
Max Strandwitz är vd för Mips.
Hjälmsäkerhetsbolaget Mips redovisar minskande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Även resultatet sjönk.

Omsättningen sjönk 5,7 procent till 83 miljoner kronor (88). Den organiska försäljningstillväxten var -6 procent.

Den sjunkande omsättningen uppges vara hänförlig till att man mötte starka jämförelsetal i underkategorin snö.

I den viktigaste underkategorin, cykel, fortsatte tillväxttrenden. Även segmentet motorcykel uppvisade tillväxt under det första kvartalet.

"Vi såg även en fortsatt positiv utveckling inom kategorin Säkerhet, med många nya produkter som är certifierade och klara för försäljning under våren, vilket kommer att driva tillväxt framåt", skriver vd Max Strandwitz.

Rörelseresultatet blev 14 miljoner kronor (15). Rörelsemarginalen var 16,9 procent (17,0).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -10 miljoner kronor (-42).

Tillväxt i flera kategorier

För andra kvartalet i rad menar bolagets vd att man levererat tillväxt inom segmentet cykel. Lagernivåerna uppges återgå till allt mer hälsosamma nivåer hos både kunder och detaljhandlare.

"Även om vi är i ett tidigt skede i vår återhämtningsfas så är vi nöjda med de framsteg vi hittills gjort. Under kvartalet har vi bland annat drivit tillväxt inom de flesta av våra underkategorier, trots en fortsatt osäker och utmanade marknad."

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Dela med dig