Aktiespararna

Moodys sänker Storskogens kreditbetyg

Av Finwire/Redaktionen
27 mars 20231 min lästid
Bolaget meddelar att de aktivt jobbar på att stärka kassaflödet och sänka skuldsättningsgraden.

Kreditvärderingsinstitutet Moodys sänker förvärvskonglomeratet Storskogens kreditbetyg till B1 från tidigare Ba3, med negativa utsikter. Det framgår av ett pressmeddelande.

Mot bakgrund av detta meddelar bolaget att det aktivt jobbar på att stärka kassaflödet och sänka skuldsättningsgraden (definierad som räntebärande nettoskuld/justerad RTM ebitda).

"Vårt arbete med att sänka skuldsättningsgraden till den nedre delen av intervallet för vårt finansiella mål på 2-3 ggr började ge resultat under det fjärde kvartalet. Vi har en god likviditet med en kassa samt outnyttjade kreditfaciliteter på drygt 10 miljarder kronor", säger finanschef Lena Glader och fortsätter.

"Som ett steg för att förlänga vår skuldportfölj meddelade vi den 23 februari en förlängning av både vår revolverande kreditfacilitet och vårt Term loan. Storskogen har inget refinansieringsbehov 2023 och enbart en utestående obligation på 3 miljarder kronor som behöver återbetalas 2024. Detta gör oss trygga med vår finansiella ställning".

Marknadsnyheter

Dela med dig