Aktiespararna

Morgonens aktierekar

Av Redaktionen
18 september 20172 min lästid

SEB Equities sänker sin riktkurs för JM till 236 från 276 kronor. Säljrekommendationen för aktien upprepas.

Deutsche Bank sänker sin rekommendation för Telia till sälj från behåll. Riktkursen sänks till 33 från 40 kronor. Telia stängde på 38:32 kronor i fredags.

Vårdbolaget Capios aktie har backat på de två år som gått sedan börsnoteringen, men besparingar och därmed bättre lönsamhet i Frankrike kan göra att både vinst och kurs lyfter nästa år. Det skriver Dagens Industri i måndagens utgåva, och utfärdar köpråd.

Till DI:s köpargument finns den låga värderingen, ett pågående besparingsprogram och en åldrande befolkning. På minuskontot listar tidningen svag resultathistorik, politisk risk och trögrörlig marknad.

Köp Diös, Bergman & Beving, Hexatronic och JLT, men avvakta med NP3, Clas Ohlson och Consilium. Det är tidningen Börsveckans rekommendationer i det senaste numret.

SEB Equities återupptar rekommendation för Rezidor och sätter behåll med en riktkurs om 33 kronor. Analyshuset noterar att Rezidors nyckelmarknader varit gynnsamma under tredje kvartalet, med återhämtning i intäkter per rum.

SEB:s intryck av Rezidors nya vd, Federico Gonzales-Tejera är samtidigt att han har starkare fokus på lönsamhet än tillväxt, jämfört med hans företrädare. Det är bra anser SEB som påminner om att Rezidor tidigare har prioriterat tillväxt.

Gällande den komplicerade ägarbilden, där HNA ännu inte har betalat för sina förvärvade aktier i den budplikt som utlöstes när HNA förvärvade Carlson, kvarstår frågetecken.

HNA fick 50 procents ägarandel i Rezidor genom Carlsonaffären, och säger sig ha ökat ägandet i Rezidor till 70 procent genom accepter i budpliktsbudet. HNA har dock alltså inte betalat för dessa nya aktier och enligt mediauppgifter grundar sig detta på att kinesiska banker inte vill låna ut mer pengar till bolaget. HNA har skjutit upp betalningar till den 29 september.

"Om HNA inte kan betala kommer de nyligen förvärvade aktierna sannolikt att föras tillbaka till tidigare ägare och HNA kommer att stanna på 50 procent. Det är oklart för oss om HNA kommer att få betala straffavgift för att inte kunna infria sitt åtagande i budpliktsprocessen", skriver SEB.

Redaktionen

Källa: Direkt

Dela med dig