Aktiespararna

Experten: Spelkoncernen tillika kassakon att hålla ett öga på

Av Jessika Bouveng
18 april 20242 min lästid
Martin Björsell är aktiemarknadsstrateg hos Nordea.
MTG är en global spelkoncern som idag består av fem oberoende spelstudios och har ett fokus på mobila spel. Martin Björsell, aktiemarknadsstrateg på Nordea, har spanat in aktien och tycker den är intressant.

Martin Björsell lyfter bland annat förbättringen av marknadsförhållandena för mobilspel som en anledning till att gilla bolaget. Han tror dessutom att detta kommer att hålla i sig och det ”borgar för en fin tillväxt”.

”Jag tror dessutom att MTG har goda möjligheter att växa snabbare än sin underliggande marknad, alltså marknaden för mobilspel. Det kommer dels från en hög frekvens av spelsläpp där MTG planerar tolv nya releaser kommande två åren.”, säger strategen.

Fördelaktigt för aktien tror Martin Björsell också kommer att vara en återhämtande reklammarknad med stigande reklambudgetar inför kommande stora events så som sommar-OS och det amerikanska valet.

”För att sätta reklamintäkter i ett perspektiv utgjorde dessa 35 procent av MTG:s totala försäljning förra året”, säger han.

Kassaflödet och balansräkningen anser strategen också vara lockande.

”Med MTG:s staka balansräkning och kassaflöden skulle man kunna vara ännu aggressivare med aktieåterköp där 20-30 procent av de utestående aktierna skulle kunna köpas tillbaka”.

Nordea ser 40% uppsida

Nordea inledde bevakning på MTG under måndagen med en köpstämpel och riktkursen sattes till 122 kronor. Det innebar en uppsida på 40%. Aktien har sedan dess klättrat uppåt på börsen.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

MTGMedia och analyshus

Dela med dig