Aktiespararna

Musks AI-bolag tar in 6 miljarder dollar

Av Finwire/Redaktionen
27 maj 20241 min lästid
Elon Musk.
Elon Musks AI-bolag xAI har stängt en Series B-finansieringsrunda på 6 miljarder dollar, motsvarande 64 miljarder kronor, enligt ett blogginlägg.

I rundan deltog bland annat Valor Equity Partners, Andreessen Horowitz och Sequoia Capital. Det framgår inte vilken värdering xAI fått i samband med kapitalanskaffningen. I förra veckan skrev flera medier om rundan och att värderingen väntades vara mer än 24 miljarder dollar, inklusive kapitaltillskottet.

Bolaget tänker använda de nya pengarna till att ta sina första produkter till marknaden, bygga avancerad infrastruktur samt påskynda forskning och utveckling av nya teknologier, står det.

xAI lanserades förra året och erbjuder chattboten Grok. Chattboten är utvecklad genom inlägg som görs på X. Det gör att Grok kan få tillgång till mer aktuella data för sina svar än andra chattbottar. Grok är en direkt utmanare till OpenAI:s ChatGPT.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Marknadsnyheter

Dela med dig