Aktiespararna

Näringslivstopparna på Aktiespararnas Börskväll

Av Redaktionen
4 december 20175 min lästid

Hur slår digitaliseringen mot finansbranschen? Vad styr oljepriset? Var är konjunkturen på väg?
Aktiespararnas Börskväll erbjuder dig som medlem en unik möjlighet att bli toppbriefad av näringslivstopparna – från första parkett.
– Målet är att ge dig en kunskapskick inför börsåret 2018, säger Joacim Olsson, vd för Aktiespararna.

Casper von Koskull, Lena Apler och Per H Börjeson.

En rad kända företagsledare och sparprofiler frågas ut på Hotel Rivals scen av ekonomijournalisten Henrik Frenkel på Aktiespararnas Börskväll i kväll, måndagen den 4 december.

Utgångspunkten är ditt perspektiv som sparare.

– Personligen tycker jag att det ska bli väldigt spännande att höra hur digitaliseringen inom finanssektorn påverkar mig både som kund och aktiesparare, säger Joacim Olsson, vd för Aktiespararna och kvällens invigningstalare.

Per H Börjesson, vd för investmentbolaget Spiltan, även kallad kallad Sveriges Warren Buffett, kommer tipsa om du kan hitta vinnare utanför börsen och om aktieklubben som växt från 40 000 kronor till 3 miljarder i förvaltat kapital.

– Börsen går upp, ned eller lika. Det bästa är att månadsspara. Det är alltid svårt att med tajming som kräver två korrekta beslut: Gå ut och in rätt igen, säger han.

Nordeas vd Casper von Koskull kommer få frågor om både Finlandsflytten och kritiken från kunderna – men säkert också hur Nordens största bank ser på konkurrensen från uppstickare inom fintechsektorn. Men Lena Apler, den digitala nischbanken Collectors grundare och ordförande, vill tona ned dramatiken.

– Det är jättebra att storbankerna är på bollen med digitalisering. Sedan har jag stor respekt för att det är inte lika enkelt att gå från ord till handling i en jätteorganisation. Även om toppledningen förstår vad som måste inträffa måste du ha med dig din organisation.

Som investerare kan det vara svårt att avgöra vilka bolag som verkligen är digitaliserade – och vilka som bara utger sig för att vara det.

Räkna också med att få en spännande inblick i den turbulenta fastighetsmarknaden i samtalet med Annica Ånäs, vd för Atrium Ljungberg, och en uppdatering av konjunkturläget från Annika Winsth, chefsekonom på Nordea.

Såväl Robert Eriksson, Lundin Petroleum, och Magnus Nordin, vd på börsfavoriten Tethys Oil, kan också ge dig viktiga ledtrådar om läget på oljemarknaden – och hur det påverkar dig som sparare.

Projektledare för Aktiespararnas Börskväll är Christophe Genetay, ir-expert och tidigare utbildningschef på Aktiespararna.

– Inom ramen för Aktiespararnas medlemserbjudande ska såväl nynoterade bolag som börsbolag med lång historik ges möjlighet att berätta om sin verksamhet. Jag är väldigt glad att kunna följa upp vårens succékväll med bland andra H&M:s vd Karl-Johan Persson, Gerteric Lindquist, vd på Nibe, och Sven-Olof Johansson, vd på FastPartner, med kvällens spännande gäster.

FAKTA

Allt du behöver veta inför Aktiespararnas Börskväll den 4 december

Tid: 16.20 och är slut cirka 21.10. I pausen bjuder vi på en smörgås och dryck.

Plats: Hotell Rival på Mariatorget 3, i Stockholm. Närmaste T-banestation är Mariatorget.

Villkor:

Börskvällen är gratis, men din anmälan är bindande. Det innebär att om du får förhinder, så skall det meddelas Aktiespararna i förväg.

Anmälan:

Anmäl dig via formuläret via.

Antalet platser är begränsat. Vill du anmäla fler personer kan du skriva namnen på dem i "Övrigt"-rutan.

Frågor:

Kontakta Henriette Lindholm, Aktiespararna

henriette.lindholm@aktiespararna.se (mailto:henriette.lindholm@aktiespararna.se)

Program:

Nordeas vd Casper von Koskull om varför bolaget flyttar huvudkontoret till Finland, och hur man hanterar de kritiska reaktionerna från små och stora kunder.

Annica Ånäs, vd för Atrium Ljungberg, om vad det är som händer på fastighetsmarknaden för tillfället och om hur man påverkas av en het fastighetsmarknad.

Magnus Nordin, vd på börsfavoriten Tethys Oil, om vad som händer med oljepriset och om möjligheter och risker med att prospektera olja i Oman.

Lena Apler, grundare och ordförande för den digitala nischbanken Collector, om framtiden inom Fintech och hur Collector lyckats växa 18 år på raken.

Johan Hellström, vd på AllTele, om framtidens telekommunikationer och det norrländska börsbolagets aggressiva förvärvsstrategi.

Robert Eriksson, Manager, Media Communications på Lundin Petroleum, om vad fynden och prospekteringen av Johan Svedrup-fället utanför Norge betyder för Lundin Petroleum och norsk oljeproduktion.

Annika Winsth, chefsekonom på Nordea, om hur länge högkonjunkturen varar och hur aktiesparare ska tolka makrosignalerna i världsekonomin.

Per H Börjesson, vd för Investment Spiltan, om hur man hittar vinnare utanför börsen och om aktieklubben som växt från 40.000 kronor till 3 miljarder i förvaltat kapital.

Moderator är Henrik Frenkel, Frenkel Media. Aktiespararnas vd Joacim Olsson inledningstalar.

Dela med dig