Aktiespararna

NCC vinstvarnar

Av Nyhetsbyrån Direkt
25 september 20172 min lästid

NCC vinstvarnar och beräknar att rörelseresultatet för det tredje kvartalet kommer att uppgå till cirka 400 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

I det tredje kvartalet i fjol låg motsvarande resultat på 503 miljoner kronor. Analytikerna trodde i snitt att rörelseresultatet skulle uppgå till 754 miljoner kronor enligt en sammanställning från SME Direkt efter NCC:s rapport för det andra kvartalet.

"NCC skriver ner ett infrastrukturprojekt i Norge och resultatet i affärsområdet NCC Building påverkas av en lägre omsättning än föregående år i den danska och finska byggverksamheten", skriver bolaget i pressmeddelandet.

Nedskrivning i Norge kommer att belasta resultatet med 150 miljoner kronor och avser Björnegårdstunneln.

"Jag tvingas konstatera att vi har ytterligare en nedskrivning av ett infrastrukturprojekt i Norge. I tillägg har vi lägre omsättning i den danska och finska byggverksamheten i affärsområdet Building. Byggverksamheterna i Sverige, i såväl Building som Infrastructure, utvecklas väl och går enligt våra planer. Marknadsutsikterna på NCC:s marknader är goda och vi har en hög orderstock att upparbeta", säger NCC:s vd Peter Wågström enligt pressmeddelandet.

Den lägre omsättningen i affärsområde NCC Building hänförs "i huvudsak" till den finska och danska verksamheten, skriver NCC vidare. Där har orderstocken varit fallande, vilket nu påverkar upparbetningen.

"Nya projekt har erhållits men dessa kommer inte ge effekt under året", skriver NCC.

Dela med dig