Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-05-17

Ny plattform gör aktieanalyser åtkomliga för småsparare

wysiwyg_image

Nu lanseras marknadens mest heltäckande nyhetsapp om bolagsanalyser, som dessutom är kostnadsfri för användarna. Initiativet kommer från Aktiespararna, som tröttnat på att vanliga sparare inte får del av alla de analyser som görs.

wysiwyg_image

–  Med Analysappen gör vi aktieanalyser mer tillgängliga, vilket är bra för de sparare som vill läsa på innan de fattar investeringsbeslut och bra för bolagen som därmed indirekt kan få ökad handel i aktien, säger Joacim Olsson, VD på Aktiespararna.

Det produceras en mängd bolagsanalyser som aldrig kommer spararna till del, antingen därför att de inte blir omskrivna av medier eller för att de försvinner i det allmänna nyhetsflödet. Att som aktieintresserad få en samlad bild av vilka analyser som tidigare har gjorts av ett bolag är tidskrävande.

Analysappen har ett nyhetsflöde bestående av en blandning av flashar, notiser och hela bolagsanalyser. Ambitionen är att samla alla bolagsanalyser som finns tillgängliga på den svenska marknaden, vilket innebär att upp till 100 analyser per dag publiceras i någon form. I appen finns även vd-intervjuer, för den som vill fördjupa sig mer.  

För att underlätta för användarna är analysflödet uppdelat i olika kategorier (medie- och analyshus, Aktiespararnas egna analyser samt uppdragsanalyser) och sökbart. Det är även möjligt att lägga upp en egen bevakning och få notifikationer när det publiceras en ny analys om ett bolag på bevakningslistan.

– Allt för många sparare baserar sina investeringsbeslut på magkänsla, skvaller och anonyma twitterrådgivare. Min förhoppning är att Analysappen inte bara ska underlätta för dem som redan läser bolagsanalyser utan att den även ska få fler att läsa på lite mer inför ett aktieköp. Lyckas vi med det så är jag nöjd, säger Joacim Olsson.

Du kan läsa mer om Analysappen på här och ladda ner den i App Store eller i Google Play.

Ladda ner appen i App Store

Ladda ner appen i Google Play

Författare Redaktionen