Aktiespararna

Nya aktietips från Börsveckan

Av Nyhetsbyrån Direkt
26 mars 20182 min lästid

Nya tips från Börsveckan

Börsveckan har ett köpråd i det senaste numret: New Wave. Annars blir rådet avvakta för de aktier som synas: MQ, Fagerhult, Lindab, Systemair och Karo Pharma.

Det framgår i årets utgåva nummer 13 av Börsveckan.

Attrakiv värdering

New Wave hade sitt hittills bästa bokslut 2017 men aktien har ändå inte lyckats charma börsen. En attraktiv värdering och det faktum att Torsten Jansson fortsätter att öka gör att Börsveckan sätter köp.

MQ levererade en rapport för det andra kvartalet som var något av en katastrof sett till försäljnings- och lönsamhetsutvecklingen. Frågan är om man bottenfiska och här väljer Börsveckan att avvakta.

Fagerhults lönsamhet stiger i ljusets hastighet, skriver Börsveckan och hänvisar till att LED-marknaden växer och gynnas av högre miljökrav och större kostnadsfokus. Aktien framstår dock som rimligt värderad, enligt Börsveckan som rekommenderar avvakta.

Lindab är en aktie som Börsveckan tidigare varit positiv till då det verkade som problemen inom Building Systems var över. Så var tydligen inte fallet och med en kommande avmattning i konjunkturen lockar inte aktien, skriver Börsveckan som råder avvakta.

Står över ventilationsbolaget

Systemair har de senaste året präglats av lönsamhetspress trots diverse effektiviseringar. Den senaste rapporten reser en del frågetecken kring bolagets marknadsposition, och Börsveckans rekommendation blir avvakta.

Karo Pharma levererar på in tillväxtstrategi men smakar det så kostar det, anser Börsveckan som inte ser någon anledning att springa efter aktien för tillfället utan väljer att avvakta.

Dela med dig