Du är här

2017-08-07

Nya köptips från Börsveckan

Börsveckan återkommer efter sommaruppehållet och utfärdar i det senaste numret inte mindre än sju köprekommendationer. Vidare stämplas Kambi och Telia med avvakta.

Börsveckans rekommendation i det senaste numret:

Swedol - Köp

Den senaste rapporten från Swedol bekräftar, enligt Börsveckan, bolagets fina lönsamhetstrend. Tidningen ser med ett bedömt P/E-tal på 13,7, baserat på 2017 års vinstprognos, aktien som köpvärd. Med en rimlig ev/ebit-multipel på 13 borde aktien kunna gå upp till 36 kronor, en uppgång på 20 procent.

Betsson - Köp

Efter ett kursfall och en hygglig rapport för det andra kvartalet ser Börsveckan åter ett köpläge i Betsson. Tidningens estimat ger ett P/E-tal kring 11,3, vilket tidningen bedömer som för billigt med tanke på bolaget ser ut att ha ganska goda tillväxtutsikter.

Kindred - Köp

Speloperatören Kindred får en upprepad köprekommendation då bolaget fortsätter att leverera bra siffror. Aktien uppges vara Börsveckans favorit bland speloperatörerna. P/E-talet ligger på 16 enligt tidningens vinstprognos för 2018. Även om den svenska spelmarknaden väntas regleras 2019, vilket innebär en skatt på 18 procent av spelöverskottet, så överväger fördelarna.

Kambi - Avvakta

Även om huvudägaren Anders Ström har ökat innehavet efter det senaste kursfallet efter rapporten för det andra kvartalet räknar Börsveckan med att det kommer att "dröja tills bolaget är på rätt spår igen". Mycket hänger på nykundsintaget framöver som uppges vara svårprognostiserad. Trots ett slopat köpråd ser Börsveckan ändå att Kambi-aktien kan "vara värt en chansning för den långsiktige och tålmodige".

Intrum Justitia - Köp

Efter en kurskollaps i våras överväger chanserna trots att bolaget tvingas till stora eftergifter i Intrum Justitias samgående med Lindorff. Risken tillskrivs som relativt hög.

Bufab - Köp

Börsveckan ser att Bufab har god chanser till comeback och kursfallet efter rapporten uppges "som ett bra köpläge". Tidningens prognoser om ett ev/ebit på 15 ger en uppsida till 110 kronor, vilket ändå är snäppet under vad Lagercrantz, Indutrade och Addtech värderas till.

MQ - Köp

Klädkedjan MQ handlas för närvarande till ett ev/ebit på 8,2 enligt prognoserna för räkenskapsåret 2017/2018. Här räknar tidningen med en tillväxt på 2 procent och en rörelsemarginal på 8 procent. Med en direktavkastning uppåt 5,5 procent bedöms det finnas "ett bra köptillfälle".

Ework - Köp

Börsveckan ser åter ett läge att kliva på konsultmäklaren Ework efter kursnedgången efter rapporten för det andra kvartalet. Strukturell tillväxt i IT-branschen gynnar bolaget och balansräkningen bedöms kunna stå sig relativt väl även i tuffare tider. "En kurs uppåt 113 kronor är inte alls orimligt att räkna med på ett års sikt om inte börsen totalhavererar", skriven Börsveckan.

Telia - Avvakta

Aktiekursen har gått i stå för Telia som har avyttringar som drar ut på tiden som ett problem samt svag organisk tillväxt. Det finns enligt tidningen förbättringspotential som kan lyfta aktien på sikt, men det bedöms dröja.

Inför hösten nollställs Börsveckanportföljen som får en ny sammansättning. Följande aktier får plats i den nya portföljen: Bufab, Victoria Park, Transtema, Pandora, Swedol, Swedbank, Ework, MQ, Momentum, SKF

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.