Aktiespararna

Nya köptips från Börsveckan

Av Nyhetsbyrån Direkt
20 november 20173 min lästid

Köp aktier i Alimak, Balco, Synthetic Mr, Klaria Pharma och DDM Holding men avvakta med CLX Communications.

De råden ger Börsveckan i sitt senaste nummer.

Börsveckan bedömer att det är bra att ta rygg på familjen Douglas och lutar åt köp av bygghissbolaget Alimak. P/e-talet för 2019 års prognostiserade resultat ligger enligt tidningens bedömning på 15,5 gånger. Den höga andelen återkommande intäkter samt en ny huvudägare i Latour ger enligt tidningen stöd till värderingen.

Balkongbolaget Balco har tappat på börsen på en bostadsmarknad som svajar betänkligt. Nedgången bedömer Börsveckan vara lite oförtjänt då bolaget utvecklas åt rätt håll och har ordning på finanserna. Storägaren Segulah, med ett innehav om 19 procent av kapitalet och rösterna i bolaget, bedöms sannolikt vilja gå ur aktien, vilket ligger som en våt filt över aktien tills det sker. Med ett enterprise value/ebit kring 11 och en rapport som betecknas som "okej" uppges ta höjd för sämre tider.

Förväntningarna i Synthetic Mr är hög, men Börsveckan uppger att bolaget har goda utsikter att infria förväntningarna. Värderingen är hög såväl som risken och chanserna. Med en bedömning om ett resultat per aktie på 12-16 kronor vid 2019 skulle det ge ett P/E-tal på 18-24. Detta är ett stort spann och handlar framför allt om hastigheten i marknadspenetration. Börsveckan ser dock sannoolikhet för en hög marknadsandel. Trots kursuppgången bedömer tidningen att Synthetic Mr är intressant som en högriskaktie.

Klaria Pharma har tagit ett steg i behandlingsområdet opioidberoende. Detta blev möjligt genom ett avtal med Purdue Pharma. Forskningsbolaget har ett börsvärde på cirka 280 miljoner kronor med en nettokassa på drygt 22 miljoner kronor. Rörelsekostnaderna ligger omkring 12-14 miljoner kronor på årsbasis. Börsveckan bedömer värderingen vara låg. Med detta sagt och en "okej balansräkning" samt avtal på plats uppges chanserna överväga. Rekommendationen stannar vid ett köpråd men med tillägget att risken är hög.

Att driva in förfallna fordringar i Öst- och Sydeuropa är inte riskfritt, Sköter bolaget det på rätt sätt finns enligt Börsveckan "en god avkastningspotential". Den senaste rapporten från DDM visar hur volatilt det kan bli mellan kvartalet för den här typen av verksamheter. DDM är upp cirka 10 procent sedan Börsveckans senaste köpråd.

Börsveckan gör inga förändringar i sin portfölj under den senaste veckan.


Dela med dig