Aktiespararna

Nya köptips från Börsveckan

Av Nyhetsbyrån Direkt
30 oktober 20173 min lästid

Köp aktier i Swedbank, verkstadskonglomeratet AQ Group, fastighetsbolaget Victoria Park och teknikhandlaren Christian Berner. För medicinteknikbolaget Getinge och klädbolaget RNB blir rekommendationen avvakta.

De råden ger Börsveckan i sitt senaste nummer.

Oro kring fastigheter och bolån i Swedbanks portfölj bedömer Börsveckan vara "något obefogad". Intjäningen i banken beskrivs som stabil och riskpremien uppges vara "oförtjänt hög". Med en direktavkastning på över 6 procent ser aktien attraktivt värderad ut och Börsveckan rekommenderar att köpa aktien på nedgången.

Köprådet för AQ Group upprepas efter rapporten för det tredje kvartalet 2017, som kom in över Börsveckans förväntningar. Riktkursen på 280 kronor på ett års sikt inkluderar åtminstone 1-2 värdeskapande förvärv.

Även Victoria Park får en upprepad köprekommendation. Fastighetsbolagets mål om att öka värdet av fastighetsbeståndet till 20 miljarder kronor år 2020 innebär en tillväxt på 11 procent i snitt per år. Därtill kommer uppfräschningar av befintligt bestånd och löpande värdeökningar som tidningen förväntar sig ger ett "gott understöd för substansvärdetillväxten som ska uppgå till minst 15 procent årligen.

De större konkurrenterna till Christian Berner, Addtech och Lagercrantz värderas till ett enterprise value/ebitda på 14 för deras räkenskapsår med slut i mars 2019. Christian Berner uppges ha mer att bevisa innan teknikhandelsbolaget förtjänar en likvärdig multipel. Därtill ser Börsveckan att en viss likviditetsrabatt är på sin plats. Med allt detta i beaktande bedöms skillnaden gentemot konkurrenterna vara i överkant.

Uppsidan för RNB är enligt tidningen stor "om allt går bolagets väg". En svag kursutveckling innebär en "stor swingfaktor" för aktien. Risken är hög och Börsveckan väljer att avvakta med ett köp av RNB.

Efter den planerade avknoppningen av Arjo samt en genomförd nyemission blir Getinge "ett mindre och starkare bolag". Bristen på tillväxt är däremot fortsatt något som bolagets ledning måste ta tag i. Börsveckan ser ingen anledning att byta råd utan håller kvar vid avvakta.

Tietos bud på 40 kronor på Avega bedömer tidningen som "inte särskilt upphetsande". Avega som ingår i börsveckan portfölj får ligga kvar "som ett alternativ till kassan tills vidare med optionen att det kan komma högre bud, vilket vi i och för sig inte riktigt tror på".

Börsveckan har i det senaste numret även tagit fram en portfölj över hundarna på börsen, det vill säga allmänt ratade aktier, enligt en strategi som bygger på en kombination av en hög direktavkastning med en låg värdering. I denna portfölj ingår, Tehtys Oil, Betsson, Swedbank (https://old.aktiespararna.se/popin/105), Nobia, Academedia, Nordax, Capio, Scandic Hotel, Ahlsell och Bravida.

Till den ordinarie Börsveckanportföljen adderas två aktier: Volvo och Balco.

Dela med dig