Aktiespararna

Här är nya aktietips från Affärsvärlden

Av Nyhetsbyrån Direkt
27 september 20172 min lästid

Köp bemanningsbolaget SJR och verkstadsjätten Atlas Copco, men sälj fastighetsbolaget Sagax.

Det skriver Affärsvärlden i sitt senaste nummer, som publicerades digitalt under onsdagsförmiddagen.

SJR anses vara "tillbaka i tillväxtspåret", något som inte reflekteras i värderingen av aktien.

"Tjusningen med SJR har varit, och är, att det är ett grundarlett bolag som år ut och år in presterat god tillväxt och fin lönsamhet i den konkurrensutsatta bemanningsbranschen", skriver tidningen och ser en potentiell kursuppgång till "åtminstone 52:50 kronor i vårt ettåriga perspektiv" (SJR stängde på kursen 44:60 på tisdagen).

Atlas Copco är på väg att styckas, och det är enligt Affärsvärlden hög tid att köpa in sig. Styckningar av verkstadsbolag brukar innebära värdeökning enligt en Barclays-studie, men börsen gäspade åt Atlasdelningen och missförstod sedan halvårsrapporten varför det nu råder köpläge.

Sagax betecknas som både duktiga risktagare inom förvaltningen och kreativa finansiärer, men framgångspremien liksom "David Mindus-premien" (vd) i aktien anser Affärsvärlden vara för hög. Premien tar tillsammans med långt gången konjunktur och rekordlåga svenska räntor bort "all form av säkerhetsmarginal", skriver Affärsvärlden och tar fram säljstämpeln med riktkursen 80 kronor (stängningskurs på tisdagen: 103:90 kronor).

För Kappahls del noterar Affärsvärlden att bolaget är börsens billigaste mätt i finansprofessorn Robert Shillers så kallad cape-tal, cyclically adjusted PE ratio (cykliskt justerat pe-tal). Klädkedjan kostar 7,5 normalvinster, "och analytikerna tror inte att klädhandlarens vinst ska smälta ihop".

Dela med dig