Aktiespararna

Här är nya aktietips från Börsveckan

Av Redaktionen
5 mars 20182 min lästid

Två köp, fem avvakta

Köp Balco och Nordic Leisure men avvakta med Bonava, Nederman, Aspire Global, GHP och Net Gaming.

Så lyder råden i det senaste numret av Börsveckan.

Trotsa bostadsoron - köp

Balkongbolaget Balco får fortsatt förtroende och stämplas med köp. Detta trots allmän bostadsoro. Insiderköp och en stabil verksamhet samt en attraktiv värdering talar för det, resonerar Börsveckan.

I den baltiska speloperatören Nordic Leiusure är det köpläge, enligt tidningen. Hög tillväxt inom nätspel lockar i aktien som föll omotiverat vid rapporten.

Bostadsutvecklaren Bonava står stark på en svag marknad menar tidningen. Dock så är osäkerheten fortsatt relativt hög i sektorn och tidningen väljer att avvakta köp i aktien för att vänta in ett bättre läge.

För miljöteknikbolaget Nederman dröjer en vändning. Bolagets försäljning i Nordamerika, som står för cirka 40 procent, går trögt och det tar tid att få fart på skriver Börsveckan och väljer att avvakta aktien.

Aspire Global, som är en plattformsleverantör inom spel, är svårbedömd där flera joint ventures som kunder. Tidningen tvekar kring köp och rekommenderar avvakta.

Affiliatebolaget Net Gaming, noterat på Aktietorget, har uppvisat avtagande tillväxt under 2017. Börsveckan föredrar Catena Media i branschen och avvaktar aktien.

Tidningen passar vidare på vårdkoncernen GHP: värderingsmultipeln är för hög givet svajig operationell utveckling, heter det.

Dela med dig