Aktiespararna

Nya köptips från Börsveckan

Av Nyhetsbyrån Direkt
13 november 20173 min lästid

Köp aktier i Tele2, Millicom, Catena Media och Dustin.

Det rådet ger Börsveckan i sitt senaste nummer.

I en genomgång av telekomsektorn blir Tele2 tidningens förstahandsval i sektorn. Teleoperatören levererar goda resultat samtidigt prognoserna för helåret höjs. Enligt Börsveckans prognoser blir P/E-talet för 2018 års prognostiserade vinst 22, vilket bedöms som högt. Men med en stark balansräkning och låg skuldsättning värderas rörelsen till 9 gånger ebitda-resultatet för 2018, vilket bedöms vara "betydligt mer aptitligt. Om man därtill får en direktavkastning som överstiger 4 procent så är aktien intressant som defensiv utdelningsaktie", skriver tidningen.

Börveckan står fast vid sin köprekommendation för Millicom 2018 ligger på 36. Vid en justering för nettokassan och avskrivningarna värderas bolaget till 4,6 gånger nästa års förväntade ebitda-resultat, vilket beskrivs som "klart mer attraktivt".

Telenor, Elisa och Telia får samtliga rekommendationen avvakta. Direktavkastningen på 4,8 procent lockar i Telenor givet det Börsveckan beskriver som låga värderingsmultiplar för bolaget. Med tanke på Telenors vinsttillväxt ser tidningen dock ingen anledning till varför värderingsmultiplarna ska stiga.

Justerat för nettoskulden får Elisa en värdering på 17 gånger 2018 års förväntade rörelseresultat. Det uppges vara för högt även med hänsyn till direktavkastningen på 4,7 procent.

Direktavkastningen i Telia är riktigt bra på 5,4 procent resonerar Börsveckan. För en renodlad utdelningsjägare kan aktien vara intressant. Då tidningen ser framför sig att totalavkastningen i bästa fall blir medioker blir valet att avvakta.

Catena Media väntas få en organisk tillväxt på 22 procent inom sökintäkter och en tillväxt på 10 procent inom betald media under 2018. Även med högre kostnader blir rörelsemarginalen 47 procent och enterprise value/ebit ligger på 14,2. Tidningen har då inte räknat in ytterligare förvärv som de räknar med kommer.

Ett lågt investeringsbehov öppnar upp för höga utdelningar i Dustin framöver. Direktavkastningen väntas stiga till 43,8 procent nästa år. Detta tillsammans med fortsatta möjligheter till att driva tillväxten via förvärv, gör att Börsveckan ser köpläge för aktien.

Börsveckan föredrar bolag som Swedol och Momentum framför Ahlsell. Tidningen konstaterar att Ahlsell fortsätter att vis en hög tillväxt, men lönsamheten i det senaste kvartalet var sämre än väntat.

Dela med dig