Aktiespararna

Nya köptips från Börsveckan

Av Nyhetsbyrån Direkt
11 december 20172 min lästid

Köp spelbolagen Global Gaming och Angler Gaming, men avstå möbel- och inredningsbolaget Lammhults och avvakta med omsorgsbolaget Ambea, industrikoncernen Duroc och livsmedelsaktören Ica. Även Electrolux får en neutral rekommendation i veckans Börsveckan.

Motiveringar:

* Nynoterade Global Gaming har hittat en nisch - spel utan registrering och snabba utbetalningar tack vare samarbete med betalningsförmedlaren Trustly - med väldigt lovande tillväxtutsikter i den tuffa speloperatörsbranschen, och Börsveckan ser ett köpläge.

* Betssonavknoppningen Angler Gaming, listad på Aktietorget, har fått "bra fart i rörelsen". Både informationen om bolaget och dess värdering betecknas som beskedliga av Börsveckan, som anser att hög tillväxt och utdelningsbeslut motiverar en chansning: rådet blir köp med reservation för onormalt hög risknivå.

* Lammhults aktie har havererat efter den "ursvaga" Q3-rapporten, men köpläget är trots det inte givet: "Avstå."

* Börsveckan avvaktar med Ica: med ökad konkurrens från fysiska lågprisaktörer och e-handeln finns fog för oro kring tillväxtutsikterna framöver, resonerar tidningen.

* Ambea betecknas som ett bra bolag med fin lönsamhet relativt konkurrenterna, "men trenden senaste kvartalet oroar lite och värderingen är inte hög, men inte heller superbillig". Börsveckan landar i en upprepad avvaktarekommendation.

* Tidningen är även fortsatt avvaktande till Duroc, trots goda tillväxtutsikter för det största dotterbolaget IFG. Anledningen är värderingen, p/e-tal i dag på 13,4 med full utspädning om hänsyn tas till Peter Gyllenhammars C-aktier.

* Electrolux, slutligen, får en fortsatt neutral rekommendation: kapitalmarknadsdagen nyligen gav viss lättnad åt aktieägarna genom upprepade målsättningar, men om man inte tror att ledningen överraskar positivt framöver reflekteras ambitionerna enligt Börsveckan redan i värderingen.

* I "BV-portföljen" säljs Avega inför Tietos bud, och en liten post i spelbolaget Nordic Leisure köps: Börsveckan ser trots en kursdubbling sedan tidningens köpråd i augusti fortsatt uppsida tack vare fortsatt starka rapporter och god tillväxt i bolaget framöver. "Det faktum att insiders köpt hela vägen uppfrån 11 till 23 kronor bådar också gott."

Dela med dig