Aktiespararna

Nya köptips från Börsveckan

Av Nyhetsbyrån Direkt
4 september 20172 min lästid

Börsveckan bjuder på två köprekommendationer, Electra och SJR, och väljer att avvakta med två aktier i veckans utgåva. Paynova får en säljrekommendation.

Tidningen ger även en uppdatering av sin utdelningsportfölj, där NP3, Peab och Resurs får lämna samtidigt som Electra, MQ och Swedbank tas in.

Nedan sammandrag av Börsveckans analyser och resonemang i det senaste numret.

Electra

Det småländska bolaget har historiskt visat sig kunna navigera rätt bland den konkurrensutsatte elektronikbranschen.

"Aktien ser ut att kunna ge en direktavkastning kring 7 procent i år och värderingen avskräcker inte", skriver Börsveckan som rekommenderar köp och lägger in aktien i sin utdelningsportfölj.

SJR

Bemanningsbolaget har mycket fin historik och är mycket välskött vilket bör premieras av långsiktiga investerare, skriver Börsveckan som lockas av direktavkastningen på över 6,5 procent och råder till köp.

Paynova

Betallösningsbolaget har en skral balansräkning och en affärsmodell som inte riktigt flyger hos kunderna.

"En nyemission står vid dörren och vi avstår aktien", skriver Börsveckan vars rekommendation landar i sälj.

Biogaia

Starka kliniska data och bolaget går sakta mot en lite annorlunda profil med växande inslag av forskning och produktutveckling. Det finns goda förutsättningar för en uthållig tillvxättakt men sannolikt inte i linje med den historiska och därför blir rådet att avvakta.

Kabe

Tillväxten för husvagn- och husbilsbolaget tappar fart men lönsamheten står pall. Börsveckan befarar att utsikterna försämras och väljer att avvakta och ta hem en klart godkänd vinst.

Dela med dig