Aktiespararna

Här är nya aktietips från Affärsvärlden

Av Nyhetsbyrån Direkt
21 juni 20171 min lästid

Solnabaserade Medcap, vars specialitet är att äga och driva läkemedels- och medicinteknikföretag, är ett av de minsta bolagen på Stockholmsbörsen med ett börsvärde på 400 miljoner kronor. Aktien var tidigare en Affärsvärlden-favorit, men efter kursuppgången till 31 kronor kommer det bättre köptillfällen, skriver tidningen och rekommenderar sälj.

Marinmotorutvecklaren Cimco Marine går in på First North den 4 juli. Bolaget fokuserar på yrkesbåtar inom transport, bevakning, service och besiktning och har produkten Oxe Diesel. Potentialen som branschomstöpare gör Cimco till en attraktivt värderad lottsedel och rekommendationen blir att teckna aktien.

Spelaktien Mr Green har tidigare gått svagt, men en ny strategi har lett till flera övertygande delårsrapporter. Enligt Affärsvärlden är uppsidan stor för den tålmodige och rekommendationen är köp med riktkurs 50 kronor.

Norska Zalaris har stigit kraftigt senaste halvåret efter ett storförvärv i Tyskland. Aktien ser ut att vara fullvärderad tycker tidningen, som rekommenderar att vänta.

Dela med dig