Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-06-10

Nyförvärvets bästa spartips: ”Fokus på Småland”

wysiwyg_image

Denna artikel framgår ur Aktiespararen nummer 7 2019. Foto: Elliot Soprani.

Hej Henrik Johansson, ny vd för Unga Aktiesparare. Stort grattis till jobbet, är det något du ser extra mycket fram emot i din nya roll?

– Det jag ser fram emot mest är nog att få jobba hela veckan för att inspirera unga till ett bättre sparande som ger dem ett rikare liv. Att få prata väldigt mycket aktier och sparande ska också bli kul.

Vad har du gjort tidigare?

– Jag har precis slutfört mina studier på Linnéuniversitetet, ekonomi med inriktning på management. Under mina studier har deltagandet i studentutskottet Börsgruppen varit ett engagemang som legat mig väldigt varmt om hjärtat. Inom Unga Aktiesparare har jag tidigare haft rollen som regionchef för region syd. Min senaste arbetsgivare har varit Pepins.

Hur ser din egen investerings­strategi ut?

– Om man tittar på mina innehav så har jag två huvudportföljer. En portfölj som fokuserar nästan bara på småländska innehav. När det kommer till aktier kanske jag är lite av en patriot. Den andra portföljen är ungefär hälften investmentbolag för att ge en bra grund och andra hälften är blandade tillväxt och stabila bolag. Strategin skulle jag säga följer Unga Aktiesparares gyllene regler, men har även ett stort fokus på mjuka värden som ledarskap och kultur hos bolag.

Författare Märta Skog

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.