Aktiespararna

OMXS30-index passerar rekordnivå

Av Elin Hanspers
12 mars 20242 min lästid
Nya rekordnivåer för OMXS30.

Det var vid 12-tiden som OMXS30 steg 0,9% till 2.501. Samtidigt steg DAX i Frankfurt med 0,4%, CAC 40 i Paris 0,1%. Och TSE100 i London med 0,9%.

Det har tagit 950 dagar att stiga de 100 punkterna från 2 400 till 2 500.

Electrolux lyfter efter rekommendation

Mest procentuellt sett i indexet har Electrolux stigit, efter en Kepler Cheuvreux-rekommendation där man diskuterar möjligheterna för ett utköpsbud, med drygt 4%. Därefter kommer Boliden och SBB.

Volvo steg 0,9% efter att ACT Research höjt sin prognos för den nordamerikanska marknaden för tunga lastbilar, en viktig marknad för Volvo.

Oscar Properties rusar

Utanför OMXS30 rusade Oscar Properties 90%, efter måndagens nyhet att bolaget undgår konkurs. Oscar Properties meddelade också på tisdagen att man beslutat att påkalla ett skiljeförfarande gentemot DSAM om återbäring av 14 miljoner kronor, vilket innefattar den fordran om en miljon som DSAM gjorde gällande som grund för sin konkursansökan gentemot Oscar Properties.

Vidare handelsstoppades Nordic Paper kort efter öppning, och efter detta kom nyheten att största ägaren Shanying, som äger drygt 48% av aktierna, avser sälja hela eller en del av sitt innehav i bolaget. Nordic Papers styrelse har därför beslutat att inleda en process för att undersöka det potentiella intresset från tredje parter att förvärva samtliga aktier i bolaget. Efter att handeln kommit i gång under förmiddagen handlades aktien upp 5,%.

Vidare har Handelsbanken tagit in Bico i sin småbolagslista, vilket innebar ett lyft för Bicoaktien med omkring 11%.

LÄS MER: Electrolux lyfter efter Keplers analys

LÄS MER: Banken: Här är sex småbolag för portföljen


Marknadsnyheter

Dela med dig