Aktiespararna

Optimismen håller i sig

Av Carl-Henrik Söderberg
3 oktober 20172 min lästid

Så ser Aktiespararens samlade expertkår på börsens framtid.

Vad tror då pejlingpanelen om börsutvecklingen kommande två månaderna?

57 procent av de deltagande tror att börsen ska upp mer än 3 procent, en ökning från 52 procent föregående månad. Antalet börspessimister sjönk till 23 procent från tidigare 29 procent.

Vilka bolag är hetast bland expertpanelen att äga nästkommande två månader?

Volvo toppar med 6 procent av rösterna med motiveringen att med en stark konjunkturåterhämtning i ryggen i samklang med interna strukturgrepp kommer vinsterna kunna fortsätta växa ordentligt kommande kvartalen. På andra plats finner vi Autoliv med 5 procent där framförallt nyheter kring en uppdelning av bolaget åter fått optimismen att spira i bolaget. På tredje plats finner vi Kinnevik med 4 procent rösterna.

Vilken geografisk marknad är hetast?

Europa är fortsatt populärt och toppar med dryga 40 procent av rösterna. 21 procent tror på den svenska marknaden medan 17 procent tror på Asien och 10 procent tror på USA.

Populäraste sektorn på Stockholmsbörsen?

Industrirelaterade aktier tros gå bäst framöver de kommande två månaderna med dryga 30 procent av rösterna. Finans och fastighet fick 24 procent av rösterna och hälsovård dryga 10 procent.

FAKTA

Det här är pejlingpanelen

Tidningens 100 experter spår om börsen. Aktiespararens pejlingpanel består av cirka 100 av landets främsta aktieexperter hos banker, försäkringsbolag, fonder, tidningar med mera. Prognoser och tyckanden är fristående från tidningens åsikter.

Dela med dig