Aktiespararna

Optimistiske veteranen: ”Börsen kommer slå nya rekord”

Av David Flatbacke-Karlsson
16 juli 20182 min lästid

Uppgångsfasen är allt annat än över.
I stället är historiska toppnoteringar att vänta på börsen, anser rutinerade experten.
– Det kommer att slås nya rekord, säger Jeffrey Saut, investeringschef på Raymond James, till CNBC.

Många analytiker, bedömare och ekonomer menar slutet av en stark konjunkturcykel närmar sig och att börsen snart kommer att tappa i slagkraft.

Men Jeffrey Saut, som beskrivs som en rutinerad räv med koll på Wall Street, är inne på raka motsatsen.

Investeringschefen spår att nya, banbrytande aktiemarknadskapitel kommer att skrivas i positiv bemärkelse.

Är det läge att sälja av sina aktier eller åtminstone vikta ned ordentligt gällande sina innehav av tillgångsslaget ifråga? Det är något som flera experter betonar är sunt att göra.

Meriterade Jeffrey Saut, investeringschef på Raymond James, tycker dock att det är bättre att sitta lugnt i båten.

– Den genomsnittliga uvecklingen har fått många investerare att tro att det inte har hänt mycket på marknaden i år, säger han till CNBC,

– Men vi har aktier i vår portfölj som har stigit 100 procent (under 2018). Det är helt klart en ”bullmarknad”. Jag tror att vi kommer att lyfta ytterligare och att det kommer att slås nya rekord.

Jeffrey Saut är noga att påpeka att Nasdaq Composite samt småbolags- och mellanbolagsindex på S&P 500 redan har nått historiska toppnoteringar i USA i år.

Här är favoritaktierna

Jeffrey Saut förutsåg det stora säljtryck som uppstod i februari och har sedan varit tydlig med sin syn på möjligheten att studsa upp till betydligt högre indexhöjder.

Han är extra förtjust i finansaktier. Sektorn har haft fundamentan på sin sida, men har ändå underpresterat på sistone. Storbankerna JP Morgan och Citigroup fick se sin aktier falla betänkligt i förra veckan – trots att bolagens kvartalsrapporter överraskade positivt på flera punkter.

– Alldeles för många stirrar på räntekurvan och oroar sig över att finansaktier inte är rätt att ha i nuläget. Bra saker händer billiga aktier. Finansaktier har verkligen varit billiga. Vi har passat på att köpa, säger Jeffrey Saut till CNBC.

Dela med dig