Aktiespararna

Osannolikt att budet på Haldex blir godkänt

Av Nyhetsbyrån Direkt
7 juli 20171 min lästid

Haldex har blivit stärkt i sin åsikt att Knorr-Bremses uppköpsbud sannolikt inte kommer att få konkurrensgodkännande, efter att ha fått återkoppling från den amerikanska konkurrensmyndigheten som är del av Department of Justice (DOJ).

Det framgår av ett pressmeddelande.

DOJ har sedan december 2016 genomfört en fördjupad granskning av Knorr-Bremses uppköpsbud på Haldex. Utredningen har nu kommit till ett skede där DOJ återkopplat till bolagen.

DOJ har identifierat konkurrensrelaterade tvivel inom ett antal områden som är överlappande med de områden som den europeiska myndigheten tidigare kommunicerat. Följande marknader som berör Haldex produktområden är identifierade: Skivbromsar, pneumatiska ventiler och ABS samt fortsatt utredning av EBS.

"DOJ har efter en oberoende granskning kommit fram till liknande slutsatser som sin europeiska motsvarighet, vilket stärker Haldex i slutsatsen att det är mycket osannolikt att uppköpet blir godkänt", heter det.

Haldex drog i slutet av juni tillbaka sitt stöd för Knorr-Bremses bud.

"Vi kan inte längre se någon annan anledning till att de fortsätter driva den här processen än att de försöker obstruera för Haldex och bli av med en konkurrent. Att denna process får fortgå är oseriöst", skriver bolaget i pressmeddelande.

Dela med dig