Aktiespararna

Oscar Properties konkursansökan återkallas

Av Finwire/Redaktionen
5 juni 20241 min lästid
Oscar Properties når överenskommelse med borgenärer.
Bostadsutvecklaren Oscar Properties har nått en överenskommelse med koncernens största borgenärer, som avser att skriva på överenskommelsen under dagen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Oscar Properties har träffat en överenskommelse med en kommitté representerandes en majoritet av obligationsinnehavarna i bolagets icke säkerställda obligation på 800 miljoner kronor och dotterbolaget HL18 Property Portfolios seniora säkerställda obligation på 550 miljoner kronor.

Överenskommelsen innebär att konkursansökan mot Oscar Properties återkallas, att de fastigheter som ägs direkt eller indirekt av dotterbolaget HL18 ska avyttras för att återbetala de aktuella fordringarna i HL18, samt att eventuella övervärden efter försäljningen av fastigheterna distribueras till bolaget.

Överenskommelsen innehåller också en överenskommelse om att verka för att bolagets oprioriterade borgenärer erbjuds möjligheten att konvertera sina fordringar till aktier i Oscar Propeties, förutsatt att bolaget tillförs visst kapital av dess ägare eller andra, motsvarande 99 procent av samtliga aktier i bolaget, före tillskottet. Överenskommelsen förutsätter att vissa villkor kontinuerligt uppfylls.

LÄS MER: Oscar Properties handelsstoppad av börsen

Dela med dig