Aktiespararna

Oscar Properties lämnar in ansökan om rekonstruktion

Av Finwire/Redaktionen
10 maj 20241 min lästid
Det är koncernmoderbolaget som står bakom ansökan.
Bostadsutvecklaren Oscar Properties har idag lämnat in ansökan om företagsrekonstruktion till Stockholms tingsrätt, framgår det av ett pressmeddelande.

Det är koncernmoderbolaget som står bakom ansökan. Planen är att såväl bolaget som koncernens verksamhet ska fortsätta under rekonstruktionen.

"Beslutet har föranletts av moderbolagets likviditetsbrist och höga belåningsgrad. Ansökan avser det noterade moderbolaget, Oscar Properties Holding AB", framgår det.

Beslutet kommer i samband med att bolaget går igenom en tuff period. Under en tid har Oscar Properties arbetat med en plan om en uppgörelse med sina borgenärer.

"En företagsrekonstruktion bedöms vara ändamålsenlig för att slutföra förhandlingar med bolagets borgenärer samt för att ge bolaget erforderlig tid att förhandla med långivare i syfte att skapa en långsiktig hållbar kapitalstruktur, inkluderat möjligheten till kapitalanskaffning samt genomföra omgående organisatoriska förändringar", fortsätter bolaget.

Under de senaste månaderna har aktien fallit kraftigt. Nedgången fortsätter under fredagen och aktien är i skrivande stund ned drygt 6 procent.

LÄS MER: Långivare har tagit aktier från Oscar Engelbert

LÄS MER: Oscar Properties begärs i konkurs

Dela med dig