Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-09-07

Peter Malmqvist till Aktiespararna

wysiwyg_image

Finansanalytikern Peter Malmqvist har värvats till Aktiespararna, som ny chef för uppdragsanalystjänsten Analysguiden.

"Peter har en unik kunskap om hur såväl investerare som börsbolag tänker – och vet som krävs för att öka den ömsesidiga nyttan", säger Joacim Olsson, Aktiespararnas vd.

"Vi vill ge våra bolag mer än enbart analys genom att erbjuda en effektiv informationsstrategi som gör att bolagen når fram genom informationsbruset", säger Peter Malmqvist.

Peter Malmqvist behöver knappast någon närmare presentation. Han kommer närmast från en tjänst som chefsanalytiker på Remium. Han är även lärare i redovisning och finansanalys på Handelshögskolan i Stockholm, liksom ordförande i Sveriges Finansanalytikers Förening.

Samtidigt tillträder Channa Hirsch, som Aktiespararnas nya chef för företagsförsäljning.

”Rekryteringarna ger Aktiespararna bättre förutsättningar än någonsin att befästa och utveckla sin position inom investerarrelationer", säger Joacim Olsson, Aktiespararnas vd.

På grund av nya EU-krav om mer transparens i finanssektorn växer marknaden för uppdragsanalys.

"Aktiespararna har en stark ställning bland privatsparare och ett mycket gott rykte på marknaden. Det är en fantastisk bra bas för fortsatt tillväxt inom uppdragsanalys", säger Peter Malmqvist.

Channa Hirsch har gedigen säljerfarenhet inom media men har också framgångar som företagare på meritlistan.

"Aktiespararna har en mycket spännande kundportfölj och räckviddskanaler med rätt förutsättningar för att utveckla nya kreativa annonsformat och partnersamarbete", säger hon.

Joacim Olsson igen:

"Med Channa Hirsch entreprenöriella driv och räckviddkunskap kan Aktiespararna bidra till att skapa ännu mer värde för kunderna."

 Fakta: Analysguiden – fem framgångsrika år

Analysguiden består av redaktionellt material kring bolag och så kallade uppdragsanalyser. Uppdragsanalyser är en tjänst som bolagen själva betalar för och som görs av analysfirman Jarl Securities. Tjänsten lanserades 2013 och i dag använder runt 60 noterade bolag listade på Nasdaq OMX, First North, Spotlight Stockmarket eller NGM Analysguidens tjänst för uppdragsanalys. Målgruppen för analyserna är såväl privata småsparare som institutionella aktörer.

Författare Redaktionen