Aktiespararna

Portföljchefen: Här är sektorn att slå till på i osäkra läget

Av Jessika Bouveng
31 maj 20232 min lästid
Peter Nelson, portföljchef på Carnegie Private Banking, ger sin syn på de faktorer som kommer prägla investeringslandskapet framöver i podden Investera och agera

En annan faktor blir då även naturligt den konjunktursituation vi kommer att ha framöver. Den tredje faktorn han nämner är Kina som nyligen rapporterat om en ökad mängd covid-19 fall. Han tror även techsektorns framtid kan vara bra att hålla ett öga på.

I podden går Peter Nelson även igenom hur han anser att investerare ska positionera sig i detta läge. Han nämner tre sektorer som man antingen ska avvakta med eller slå till på.

“Vi måste prata lite om verkstad och industri, som är en så tung sektor på Stockholmsbörsen och som brukar att hänga ihop med konjunkturen", säger han i podden och fortsätter med att konstatera att han tycker man bör vara försiktig med sektorn för tillfället.

Sektorn att slå till på

Förvisso så visade sig den senaste rapportsäsongen stark och många bolag redovisade bra siffror. Dock tror han det kan vara bra att lugna sig, framför allt med de dyrare aktierna inom verkstad. Istället tror han att det är bättre att favorisera lägre värderade och billigare bolag.

Vad gäller fastighetssektorn så är det inte konstigt om man som investerare lockas att slå till för tillfället med tanke på att de har fallit så mycket det senaste. Rådet från Peter Nelson och Carnegie blir dock fortfarande att avvakta med fastighetsaktier, trots att de är billiga.

Vad som istället lyfts fram som en aktuell och lockande sektor för tillfället är banker. Peter Nelson menar att bankaktierna just nu är lågt värderade och sitter med stabila balansräkningar . Något att föredra i rådande klimat.

Dela med dig