Aktiespararna

Premiär: Ta rygg på Miljonportföljen

29 mars 20233 min lästid
Miljonportföljen.
Följ aktiespararnas sparprofiler på instagram och Aktiespararna.se. Perfekt för dig som vill ha lite vägledning i aktiedjungeln. De inspirerar dig till att komma igång och delar med sig om hur just de tänker kring köp och sparstrategier.

Först ut, Mohammed!

Hej,

Mohammed Salih heter jag och här kommer ni att kunna följa min miljonportfölj. Tanken med portföljen är att bevisa att alla kan bli miljonärer med hjälp av börsen och ett långsiktigt tänk. Mer detaljer kommer lite senare här nedan.

Lite information om mig och min bakgrund

Min familj flydde från Irak och kom till Sverige tidigt 2003. Växte upp i Malmö för att sedan flytta till Blekinge och spendera många år i staden Ronneby. Efter studenten flyttade jag till Stockholm för att jobba ett par år, men nu, ungefär 10 år senare är jag fortfarande kvar i Stockholm, även om mitt hjärta alltid kommer tillhöra Ronneby.

I min familj och överlag snackas det väldigt mycket pengar, guld och andra tillgångar. Men aldrig någonsin har jag hört aktier, tyvärr. Så kärleken till aktier och börsen har kommit på senare år och jag är helt självlärd.

Intresset för pengar, sparande och optimering i vardagen har dock alltid funnits, så själva övergången till börsen var inte helt onaturlig.

Idag driver jag en av Sveriges största Instagramkonton – Mohammedsvagtillmiljonen och även podcasten ”Tillsammans mot miljonen” med min kollega och vän Carl-Henrik Söderberg. Både på Instagram och podcasten lär jag ut privatekonomi och börsknep.

Miljonportföljen

Jag är väldigt mycket för att hålla det simpelt och bevisa att less is more och min portfölj kommer att innehålla följande: Investmentbolag, de som handlas till rabatt till att börja med, för att även snegla på vissa med premie. Jag kan tänka mig att handla med premie om det finns tillgångar i investmentbolaget jag inte kan nå själv. Med det menar jag självklart onoterade innehav, så som Instabox tillexempel som finns i Investmentbolaget Creades.

Även fonder kommer att hittas i min portfölj, primärt någon teknikfond och kanske globalfond då jag vill ha exponeringen mot USA men inte helt fullt ut. Även en tillväxtfond kommer finns i min väldiversifierade portfölj.

Sist men inte minst så kommer jag ha några aktiekryddor i portföljen som kommer handlas till ganska höga multiplar, men de kommer inte utgöra någon större del av portföljen.

Som ni märker så kommer min portfölj ha en otrolig bred och stabil grund i form av både investmentbolag och fonder. Detta för att jag inte är en supernörd som älskar att analysera på min fritid. Men med dessa innehav får jag ändå en trygg och bra portfölj som gör att jag kan sova gott på natten utan att oroa mig över att något kan gå i konkurs över en natt.

Portföljen kommer att läggas upp inom kort i såväl denna artikel som på Shareville.

Jag kommer kontinuerligt lägga upp nya inlägg med mina tankar kring sparande, börsen och min portfölj, så häng på min resa mot miljonen! #börsenföralla #tillsammansmotmiljonen

Tillsammans mot miljonenAktietips

Dela med dig