Aktiespararna

Proffsens favoritaktier

Av David Flatbacke-Karlsson
15 november 20171 min lästid

Här är bolagen som experterna gillar allra mest.

Sentimentsstämningen är surare på börsen just nu.

Men när det handlar om ett antal aktier finns det minimalt att oroa sig över.

I alla fall om man får tro analytikerna som följer bolagen.

Efter en urstark period har humöret på Stockholmsbörsen varit bistrare på sistone. Indexnedgångar flera dagar i rad är ett faktum.

Tio aktier tycks dock ha trevligt solsken lurandes vid horisonten. Åtminstone enligt ansedda personer som följer bolagen på nära håll.

Dagens Industri har tagit en titt på analytikernas absoluta favoriter. Det går att se en tydlig spelbolagsdominans på listan.

De gillas mest

Analytikerrekommendationerna har DI hämtat från SME Direkt. Sju bolag får ett genomsnitt på 3. Det betyder att samtliga analytiker har köprekommendationer på aktien ifråga, skriver DI.

Spelbolagskvartetten Mr Green, Evolution Gaming, Kindred och Leo Vegas är fyra aktier som får högsta betyg. Fönstertillverkaren Inwido, teknikkonsulten ÅF och bussbolaget Nobina får samma fina beröm av experterna.

Kökstillverkaren Nobia, industrigrossisten Ahlsell och installationsbolaget Bravida ges också ett genomsnitt på minst 2,8. Det kommer sig av att de flesta analytiker ger köpråd, men att aktierna också har någon eller några avvaktarekommendationer.

Dela med dig