Aktiespararna

Rådet: Köp slaktade aktien - återhämtningen är inledd

Av Eric Emanuelsson
22 juni 20232 min lästid
Handelsbanken ser en uppsida på drygt 100% i MTG-aktien på tre års sikt. Banken höjer nu sina vinstprognoser för bolaget och tror att återhämtningen redan har inletts.

MTG-aktien är minus cirka 27% i år, men Handelsbanken ser nu ett styrkebesked i bolaget siffror och upprepar sin köprekommendation både på kort och lång sikt.

Banken skriver i en analys under torsdagsmorgonen att MTG:s intäkter via köp i appen redan är högre än under första kvartalet 2023 – och då är det fortfarande över en vecka kvar på det andra kvartalet.

”Den reklamfinansierade studion PlaySimple har sannolikt fortsatt att ha en högre tillväxt än marknaden, vilket ytterligare understryker vår kortsiktiga rekommendation Köp. Tack vare starkare indikationer vad gäller det andra kvartalet, har vi höjt våra vinstprognoser och tror nu at MTG kommer att uppvisa organisk tillväxt under innevarande år”, skriver banken.

Ser en uppsida på drygt 100%

Handelsbanken skriver vidare att MTG har höga EBITDA-marginaler och låga investeringar och banken är ”övertygad om att antalet människor som använder sina mobiltelefoner för att spela ökar, vilket implicerar marknadstillväxt”.

MTG tvingades tidigare pausa sina återköp av egna aktier, då de nått 10-procentsspärren och behövde dra in aktierna som de redan återköpt.

Handelsbanken förväntar sig att denna process kommer att slutföras efter det andra kvartalet, vilket möjliggör fortsatta återköp därefter.

”Givet en EV/EBIT-multipel på under 5x (2023p) menar vi att detta är tydligt värdeskapande för aktieägarna. Vi ser en uppsida på drygt 100 procent till vår riktkurs på tre års sikt och upprepar den långsiktiga rekommendationen Outperform”, skriver Handelsbanken.

MTG-aktien ökar under torsdagens inledande handeln och är upp cirka 4,5%

Dela med dig