Aktiespararna

Rådet: Teckna EQT

Av Nyhetsbyrån Direkt
18 september 20191 min lästid

Så resonerar tidningen Affärsvärlden inför noteringen i nästa vecka.

Det har tidigare rapporterats att emissionen redan är fulltecknad.

"Övertilldelning är det sannolikt att det blir och Affärsvärlden räknar dessutom med att noteringskursen hamnar på maxnivån 68 kronor, eller strax därunder. Intresset är stort, bolaget välkänt och kan dessutom tillföra en ny sektor i många portföljer", skriver Affärsvärlden.

"Testet kommer när de fyra största fonderna börjar leverera resultat. Det ska generera carried interest (vinstdelning), men om resultatet blir klent så är också framtida fonder och avgiftsflöden i fara, då det hittills gedigna intresset för EQT:s fonder kan avta. Även om EQT:s starka historik talar för att den risken är begränsad rör sig samtidigt bolaget i delvis ny terräng med de nya stora fonderna. Affärsvärldens råd blir ändå att teckna sig", skriver tidningen.

Med Affärsvärldens prognos för 2019 landar EQT:s p/e-tal på cirka 27, vilket ligger i linje eller lite i överkant jämfört med andra riskkapitalbolag. EQT har dock sannolikt bättre tillväxtmöjligheter, vilket kan motivera en lite högre värdering, anser Affärsvärlden.

MarknadsnyheterEQT

Dela med dig