Aktiespararna

Rally i Xbrane Biopharma

Av Finwire/Redaktionen
5 mars 20242 min lästid
Aktien stiger kraftigt under tisdagen.
Xbrane Biopharma får ytterligare teckningsåtaganden i sin pågående företrädesemission

Bioteknikbolaget Xbrane Biopharma har erhållit teckningsåtaganden från externa investerare på cirka 18,1 miljoner kronor i sin pågående företrädesemission på 343 miljoner kronor före avdrag för kostnader. Det framgår av ett pressmeddelande.

Åtagandena kommer från Van Herk Investments, Dharminder Chahal och Kristoffer Bissessar.

”Vi är väldigt glada att Van Herk Investments, en av de ledande investerarna inom hälsovård i Europa, har beslutat att investera i Xbrane och stödja oss på vår resa att bli en ledande global utvecklare av biosimilarer", kommenterar Anders Tullgren, styrelseordförande, Xbrane.

Åtar sig att teckna 1,57 miljoner units

De externa investerarna har åtagit sig att teckna 1,57 miljoner units. Teckningen kommer att ske genom användning av uniträtter som överförs från den befintliga aktieägaren Stada Arzneimittel.

Xbranes företrädesemission är nu säkrad till cirka 285 miljoner kronor, motsvarande cirka 83%, varav andelen teckningsåtaganden och avsiktsförklaringar uppgår till cirka 73,9 miljoner kronor, mot tidigare 55,8 miljoner kronor.

Teckningsperioden i företrädesemissionen avslutas den 13 mars.

Aktien tokrusar på beskedet och handlas för närvarande upp 132%.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Dela med dig