Aktiespararna

”Raset överdrivet – nu är det köpläge”

Av Nyhetsbyrån Direkt
23 juli 20182 min lästid

Fredagens kursras för ståltillverkaren SSAB var överdrivet och med de positiva utsikter som gäller för såväl branschen som SSAB är aktien köpvärd.

Det skriver Exane BNP Paribas i en analysuppdatering på måndagen, då rekommendationen höjs till outperform från neutral med oförändrad riktkurs 50 kronor för A-aktien.

"Hårdare retorik kring handelskriget och det andra kvartalets resultatmiss skickade ned aktien 8 procent, samtidigt som årets svaga kursutveckling har sänkt värderingen till nivåer från tiden före 2017", skriver mäklarfirmans analytiker och fortsätter:

"Detta återspeglar inte bolagets förbättrade operativa verksamhet och uthålliga kassaflödesprofil i en sund stålmarknad."

SSAB:s rörelseresultat uppgick till 1.630 miljoner kronor för det andra kvartalet. Väntat var enligt SME Direkts prognossammanställning 1.816 miljoner kronor. Rörelsemarginalen blev 8,5 procent, att jämföra med väntade 9,4 procent.

Exane lyfter också fram bolagets guidning för det andra halvåret, som analytikern betecknar som "optimistisk" (upbeat), med goda efterfrågeförhållanden i flertalet slutmarknader, i synnerhet i Nordamerika.

På måndagen höjde även finländska OP Equity sin rekommendation för SSAB, till öka från tidigare neutral, om än med riktkursen sänkt till 48 kronor från tidigare 53 kronor.

SSAB A handlades strax efter klockan 11 på måndagen till omkring 41:70 kronor på Stockholmsbörsen, en uppgång med knappt 2 procent för dagen.

Dela med dig