Aktiespararna

Rekar: Köp Autoliv

Av Nyhetsbyrån Direkt
16 oktober 20205 min lästid
.
Tisdagens uppdaterade riktkurser från banker och analyshus.

DNB Markets sänker sin rekommendation för Pandora till sälj från behåll. Riktkursen ligger kvar på 400 danska kronor.

Det rapporterar Bloomberg News, enligt Ritzau.

Aktien stängde på 490 kronor på måndagen.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Holmen till köp från behåll. Riktkursen är 370 kronor, det framgår av en analys.

"Medan skogsinnehavet nu prissätts i linje med SCA:s marknadsvärde har vi ännu inte sett full medvind i Holmen. Dessutom tror vi att investerare kommer att fokusera mer på Holmens gröna energitillgångar, vattenkraft och vindkraft, särskilt med 35 procents tillväxt i installerad kapacitet till 1,6TWh i slutet av 2021, skriver Nordea.

När banken blickar framåt med två år ser den ett sannolikt substansvärde per aktie "i regionen" 400 kronor.

Aktien stängde på 336:60 kronor i måndags.

Nordea Markets höjer riktkursen för Autoliv till 800 kronor från 785 kronor. Rekommendationen köp upprepas, det framgår av en analys.

"Återhämtningen i fordonsproduktionen har varit starkare än väntat, drivet av en förbättrad bilförsäljningstrend och behovet av att fylla på lager efter fabriksstängningar under andra kvartalet", skriver banken, som förväntar sig en snabb återhämtning i Autolivs rörelsemarginal i spåren av starkare volymer samt kostnadsbesparingar.

Nordea Markets betonar även för att Autoliv handlas till 24 procents rabatt i förhållande till dess sektorkollegor, enligt bankens estimat.

Aktien stängde till 718 kronor på måndagen.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Volvo till 200 kronor från 175 kronor. Rekommendationen köp upprepas. det framgår av ett marknadsbrev på tisdagen.

Volvo B stängde på cirka 180 kronor på måndagen.

Nordea Markets höjer riktkursen för ABB till 250 kronor från 240 kronor. Rekommendationen köp upprepas, det framgår av en analys.

ABB stängde på 232 kronor på måndagen.

Carnegie sänker sin rekommendation för Wallenstam till sälj från behåll. Riktkursen höjs samtidigt till 110 från 100 kronor, det framgår av en analys.

Wallenstam stängde på drygt 135 kronor på måndagen.

Carnegie sänker sin rekommendation för Wihlborgs till behåll från köp. Riktkursen höjs till 180 från 175 kronor.

Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av.

Aktien stängde på 176:50 kronor på måndagen och kursen har stigit med nästan 38 procent under det senaste halvåret.

Nordea Markets höjer riktkursen för Autoliv till 800 kronor från 785 kronor. Rekommendationen köp upprepas, det framgår av en analys.

Aktien stängde till 718 kronor på måndagen.

Pareto Securities höjer riktkursen för Sandvik till 205 kronor från 195 kronor. Rekommendationen köp upprepas, det framgår av ett marknadsbrev.

Sandvik stängde kring 178 kronor på måndagen.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Holmen till köp från behåll. Riktkursen är 370 kronor, det framgår av en analys.

Aktien stängde till 336:60 kronor i måndags.

Pareto Securities höjer riktkursen för Atlas Copco till 360 kronor från 340 kronor. Rekommendationen sälj upprepas, det framgår av ett marknadsbrev.

Atlas Copcos A-aktie stängde kring 428 kronor på måndagen.

Danske Bank Markets höjer sin rekommendation för aktien i den norska banken DNB till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 140 från 125 norska kronor, det framgår av ett morgonbrev från banken.

DNB stängde på 131:65 norska kronor på måndagen.

Danske Bank Markets höjer riktkursen för Volvo till 220 kronor från 200 kronor. Rekommendationen köp upprepas, det framgår av ett morgonbrev från banken.

Banken har höjt estimaten för Volvos rörelsevinst med 15-17 procent för 2020-2021 med hänvisning till bland annat bra fraktaktivitet i både USA och Europa.

Danske Bank menar vidare att fordonbolagets balansräkning är stark och ser potential för en utdelning på totalt 18 kronor under 2021.

Volvo-aktien stängde strax under 180 kronor på måndagen.

SEB Equities höjer riktkursen för Hexagon till 760 kronor från 655 kronor. Rekommendationen köp upprepas, det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av.

Aktien stängde strax under 680 kronor på måndagen.

SEB Equities höjer sin rekommendation för det finländska mediabolaget Sanoma till köp från behåll. Riktkursen höjs till 14:20 från 9:10 euro, det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av.

Aktien stängde på 11:34 euro i Helsingfors på måndagen.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för AAK till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 190 från 145 kronor, det framgår av en uppdatering från banken.

AAK-aktien stängde på 176:75 kronor på måndagen efter en uppgång om nästan 6 procent. Bolaget meddelade på måndagsmorgonen att det tredje kvartalet utvecklats bättre än väntat för bolaget.

Dela med dig