Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-11-22

Rekar: "Köpläge i svackan"

wysiwyg_image

Bland måndagens rekommendationer från banker & analyshus ses teknikbolaget på med uppsida efter tidigare tapp. 

Berenberg Bank höjer sin rekommendation för Scandic Hotels till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 35 från 25 kronor.

Det rapporterar internationell media.

I den inledande handeln på måndagen var aktien upp 1,4 procent till 38:23 kronor.

Nordea Markets höjer riktkursen för New Wave till 200 kronor från 185 kronor. Rekommendationen köp upprepas.

Det framgår av en analys.

Aktien stängde på 175:40 kronor föregående handelsdag.

Sinch har återhämtat sig från prispress tidigare och bolagets nya förvärv ser intressanta ut. Värderingen är hög men inte orimlig om tillväxten består.

Det skriver Affärsvärlden, AFV, i en analys som mynnar ut i ett köpråd.

Sinch-aktien rasade 20 procent på rapporten för det tredje kvartalet.

"Det hänger troligen ihop med att det inte finns någon snabb (organisk) comeback på radarn, vare sig för lönsamhet eller tillväxt. Tvärtom ser innevarande kvartal ut att bli väldigt svagt med en tuff jämförelsesiffra (+43% tillväxt Q4 2020) och konsolidering av förvärv med låg tillväxt i de organiska siffrorna. Men Sinch har kommit tillbaka från liknande svackor tidigare, som 2018/19 då nuvarande vd Oscar Werner kom in. När ökade volymer slås ut över relativt fasta plattformskostnader kan brutto- och rörelsevinst växa bättre igen", heter det.

Nordea Markets har inlett bevakning av Nordisk Bergteknik med rekommendationen behåll och ett multipel-baserat verkligt värde på 35 kronor.

Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Aktien var upp 5 procent till 34:55 kronor i den inledande handeln på måndagen.

Nordea var en av rådgivarna i samband med noteringen tidigare i år.

Även Kepler Cheuvreux har inlett bevakning på Nordisk Bergteknik, men med köprekommendation och riktkurs 42 kronor, vilket Nyhetsbyrån Direkt tidigare rapporterat om.

Carnegie inleder bevakning av Haypp Group, som är en onlinebaserad återförsäljare inom snus och tobaksfritt snus, med köprekommendation. Riktkursen är 70 kronor.

Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Bland andra Carnegie agerade rådgivare i samband med Haypp Groups börsnotering tidigare i år.

Aktien stängde på 63 kronor föregående handelsdag.

Pareto Securities inleder bevakning av forskningsbolaget Xspray Pharma med köprekommendation. Riktkursen är 97 kronor.

Det framgår av en analys.

Enbart projektet Dasynoc uppges ligga till grund för Paretos nuvarande riktkurs. Om både Dasynoc och Hynap-Nilo blir framgångsrika ser Pareto en värdering i basscenariot på 314 kronor.

I analysen skriver Pareto att två återstående utmaningar bidrar till en försiktig inställning kring riktkursen på 97 kronor. Dessa två utmaningarna handlar om etableringen av en kommersiell organisation och strategi samt att framtida stämningar kan avfärdas och /eller tecknandet av ett partnerskapsavtal.

Xspray-aktien har haft en svängig inledning på måndagens handel. I skrivande stund är kursen ned kring 1,5 procent men sågs under en kort stund upp som mest nästan 5 procent

Nyhetsbyrån Direkt

Författare Redaktionen