Aktiespararna

Renewcell ansöker om konkurs

Av Finwire/Redaktionen
26 februari 20241 min lästid
Renewcell har inte lyckats säkra tillräcklig finansiering .
Textilåtervinningsbolaget Renewcell kommer att ansöka om konkurs till Stockholms tingsrätt, enligt ett pressmeddelande som skickades ut på söndagskvällen.

Bolaget hänvisar beslutet till att man inte lyckats säkra tillräcklig finansiering för att kunna slutföra sin strategiska översyn som aviserades den 20 november förra året.

Som en del av den strategiska översynen hade bolaget fört långtgående förhandlingar med sina två största ägare, H&M och Girindus, samt befintliga långivare och potentiella nya investerare och andra intressenter om långsiktiga finansieringslösningar.

"Dessvärre står det nu klart att diskussionerna inte har resulterat i en lösning som hade försett Renewcell med tillräcklig finansiering eller kapital för att säkerställa upprätthållandet av verksamheten", står det.

Styrelseordförande Michael Berg uppger att att konkursen är en "sorglig dag för miljön, våra anställda, våra aktieägare och våra andra intressenter, och det är ett tecken på bristen på ledarskap och nödvändig förändringstakt i modebranschen".

Renewcell har tappat 94 procent av sitt börsvärde under det senaste året.

Marknadsnyheter

Dela med dig